Definition af trådløs printer

Trådløs teknologi til både hjem og kontorer bliver stadig mere populær. Ifølge teknologiekspertwebsitet CIO.com har 83 procent af informationscheferne trådløs adgang til deres e-mail, hvor 75 procent af informationscheferne i øjeblikket administrerer et trådløst projekt i deres organisation. Trådløs teknologi gør det muligt for bærbare computere og andre mobile enheder at oprette forbindelse til andre enheder i et netværk, herunder en trådløs router, der giver disse enheder internetadgang. Trådløs teknologi stopper dog ikke ved computere, hvor nogle brugere ønsker at oprette forbindelse trådløst til printere.

Trådløs defineret

Trådløs teknologi indebærer at flytte information frem og tilbage mellem elektroniske enheder ved hjælp af radiobølger i stedet for kabler og ledninger. Trådløs teknologi opstod i trådløse telefoner, garageportåbnere og fjernsynsknapper til fjernsynet, før den blev brugt med succes i computere og printere. De fleste printere er udstyret til det, der kaldes fast trådløs transmission. Fast trådløs er trådløs kommunikation, der finder sted i et område, såsom en bygning eller endda bare en del af en bygning.

Trådløst internet

Wi-Fi er en populær trådløs transmissionsmetode, der bruges til netværk, der spredes over kun få hundrede fod. De fleste hjemmenetværk og mange kontornetværk fungerer på Wi-Fi til alle trådløse enheder. Trådløse modemer med en indbygget antenne sender Wi-Fi-signalet til de trådløse netværksenheder inklusive printere. Hvis en computer vil udskrive til en trådløs printer, transmitteres signalet til den trådløse router, som derefter sender signalet til printeren.

Bluetooth

Bluetooth er en anden form for trådløs transmission, der også bruger radiofrekvenser til at overføre data frem og tilbage mellem enheder. Bluetooth, i modsætning til Wi-Fi, kan kun sende op til 30 meter væk. Bluetooth-teknologi er populær for enheder såsom mobiltelefoner, fordi de er små og let kan flyttes inden for rækkevidde af andre Bluetooth-aktiverede enheder. Bluetooth-aktiverede printere kan kommunikere med Bluetooth-aktiverede telefoner inden for 30 meter, så en bruger kan udskrive fotos fra en mobiltelefon.

Indbygget trådløs

Hvis en enhed har et trådløst kort indlejret, betyder det, at kortet er placeret inde i maskinen. Nogle printere kommer fra producenten med et trådløst kort, der allerede er installeret indeni, mens andre printere har plads til et trådløst kort, som senere kan tilføjes af printerens bruger.

Udskriv servere

Hvis en printer ikke leveres med et integreret trådløst kort eller ikke har plads inde til en, kan der tilsluttes en printerserver til printeren. Print-servere er som trådløse routere til printere, der gør det muligt for printeren at kommunikere med andre trådløse enheder på et netværk. Forskellige printservere har forskellige måder at oprette forbindelse til printere på, inklusive serielle og USB-porte.