Gamle romerske børnespil

Når de studerer om de gamle romere, undrer studerende sig ofte over, hvordan børn dengang levede. Børn i det antikke Rom spillede mange lignende spil, som børn gør i moderne tid, kun med gamle materialer. Nogle ældgamle spil som springkrog, springtov eller flyvende drager forbliver stort set uændrede i dag. For at spille gamle romerske børnespil med dine børn skal du vælge en som Knucklebones, Roman Ball eller Dice for at genskabe autentisk en gammel romersk oplevelse.

Knogeben

Børn i det antikke Rom spillede Knucklebones, svarende til den måde børn nu spiller knægte på. I stedet for at lege med donkere spillede antikke romerske børn med de små knogeben fra får eller geder. De brugte også lejlighedsvis ankelbenene fra andre små dyr. For børn, der ikke havde nogen knogler at lege med, ville de finde små sten at bruge. I en version af spillet spillede børn Knucklebones ved at kaste fem små knogler eller sten i luften og fange dem alle på bagsiden af ​​hånden. For en anden måde at spille det på, kastede antikke romerske børn en knogle eller sten i luften og se, hvor mange knogler de kunne øse op, før de fangede den kastede. Romerske børn spillede sandsynligvis også kugler og ternelignende spil med de små knogler og sten.

Roman Ball

Gamle romerske børn spillede også spil med bolde, der ligner moderne hockey og volleyball. Et boldspil spillet af mange romere involverede at hoppe en bold inde i en cirkel uden at de andre spillere fangede den. De tegnede en lille cirkel omgivet af en meget større cirkel. Mindst tre mennesker ville stå uden for den større cirkel. Den første ville kaste bolden og forsøge at få den til at hoppe inde i den indre cirkel. Hvis bolden hoppede inde i cirklen, og ingen fangede den efter hoppet, ville den person få et point. Den spiller, der fanger bolden på afvisningen, får kaste den et punkt. Spillere kan bevæge sig rundt i cirklen for at distrahere deres modstandere fra at lave gode skud.

Terninger

De gamle romere spillede også spil med terninger. Gamle terninger, som i dag, havde markeringer for numrene en til seks på siderne og blev lavet af elfenben eller sten. Et spil brugte tre terninger, som spilleren ville kaste på én gang. Efter terningen var landet, ville de antikke romere tælle siderne opad for at score op. Tre seksere ville give 18 point eller maksimale point for et kast. De ville prøve at kaste en højere score end deres modstandere for at vinde. De gamle romere brugte også terningerne til spil.