Klargør en Mac til OS X Mavericks den rigtige måde

OS X Mavericks er det nyeste store operativsystem release for Mac-brugere, udgav som OS X 10.9, og det er nu tilgængeligt som en gratis download. Pakket med over 200 nye forbedringer og forbedringer af funktionerne, indeholder den nogle meget nyttige nye funktioner, der gør mange Mac-brugere lykkelige, lige fra Finder-tagger til Finder-vinduer, til forbedret batterilevetid og strømstyring. Det er en fantastisk udgivelse af OS X, og alle brugere, der kan opdatere deres Mac'er, bør gøre det, og det er, hvad vi skal hjælpe dig med; Forbereder din Mac til OS X Mavericks opdateringen.

Mavericks er super nem at installere, og det ligner Mountain Lion, at det er usandsynligt, at de fleste brugere vil opleve problemer med opdateringen vedrørende appkompatibilitet eller systemstøtte. Ikke desto mindre giver store nye operativsystemudgivelser en god tid til at løbe gennem en simpel checkliste for at sikre kompatibiliteten af ​​Mac'en selv, dine apps, og også at gøre en generel oprydning, vedligeholdelse og måske vigtigst af alt - back ups .

1: Kontroller Mac-systemkompatibilitet

Det er kernen i opdateringen til OS X Mavericks, der kræver følgende:

 • 64-bit Intel CPU
 • Avanceret GPU
 • 8 GB ledig diskplads
 • OS X Lion eller OS X Mountain Lion
 • Internetforbindelse, så den kan hentes fra Mac App Store

Hvis nogle af det lyder som jargon gibberish, er det ofte lettere at tænke i forhold til newness af Mac-modeller. Jo nyere Mac er jo bedre, men her er den grundlæggende understøttede liste over hardware:

 • iMac (midten af ​​2007 eller senere)
 • MacBook (13-tommers aluminium, slutningen af ​​2008), (13-tommer, tidlig 2009 eller senere)
 • MacBook Pro (13 tommer, midten af ​​2009 eller senere), (15 tommer, mid / sen 2007 eller senere), (17 tommer, sen 2007 eller senere)
 • MacBook Air (sidst i 2008 eller senere)
 • Mac Mini (tidlig 2009 eller senere)
 • Mac Pro (tidligt 2008 eller senere)
 • Xserve (tidlig 2009)

Listen er ret bred, og hvis en Mac kører Mountain Lion, vil den også køre Mavericks. Men generelt, jo nyere Mac, jo bedre.

Måske er det største krav til mange brugere at have mindst 8GB gratis på Mac, som nogle gange kan klippes ret tæt sammen med de mindre SSD-baserede Mac'er. OmniDiskSweeper er et godt værktøj til at frigøre ledig plads på harddisken, hvilket hjælper dig med at spore hvad der spiser drevplads - det er også en gratis download herfra.

2: Installer generelle systemopdateringer og opdater Mac Apps

Opdatering af systemopdateringer og apps er en god politik for stabilitet og sikkerhed, men du får også ofte nye funktioner. Dette kan især være tilfældet, når apps er blevet opdateret for at understøtte nye store OS X-udgivelser, hvor en potentiel ny funktion, der er indbygget i operativsystemet, muligvis skal indbefattes uafhængigt i selve apperne. Så brug lidt tid til at opdatere dine apps.

Opdatering af OS X og dine apps via Mac App Store er bemærkelsesværdigt simpelt :

 • Start "App Store" fra mappen Applications, Launchpad eller Spotlight
 • Gå til fanen "Opdateringer" og vælg "Opdater alle"

Hvis du har genstande på listen, som du ikke vil opdatere af en eller anden grund, skal du udelukke dem med et simpelt højreklik på "Ignorer opdatering" -trick.

Mac App Store er naturligvis enkel, men apps fra tredjepart, der downloades fra internettet eller direkte fra udviklere, kræver, at du manuelt tjekker for opdateringer. Nogle apps vil gøre dette automatisk ved lanceringen, og andre kræver et andet besøg på et depot eller et websted for at få den nyeste version.

Den gode nyhed er, at selvom du ikke kan opdatere hver enkelt app af en eller anden grund eller anden, vil det nok nok fungere fint i OS X Mavericks, hvis det aktuelt kører OS X Lion eller OS X Mountain Lion.

3: Gør noget generelt system op

Store OS X opdateringer er en god tid til at udføre nogle generelle systemvedligeholdelse og rydde op for at sikre, at tingene kører i tip-top form. Meget af dette er valgfrit, men hvis du har tid, er det en god ide at udføre lidt rengøring på Mac:

 • Slet gamle apps, du ikke længere bruger, er det nok at kaste dem i papirkurven, men du kan gøre en grundig afinstallation, hvis du ønsker det
 • Papirkurven ubrugelige gamle filer fra ~ / Downloads / mappe
 • Slet unødvendige caches fra brugermapper og gamle apps
 • Ryd op filer fra skrivebordet, enten kast dem alle i en 'oprydning' mappe eller individuelt på deres passende steder i din hjemmekatalog - dette er en nem opgave, der hjælper med at fremskynde ældre Macs
 • Overvej at køre en gratis app som OmniDiskSweeper til at spore store filer, der spiser plads på harddisken og genoprette kapaciteten

Alt sammen vil det ikke tage meget tid at afslutte, og du vil blive efterladt af en Mac, der har mere ledig drevkapacitet, mindre rod og ofte bedre ydeevne også.

4: Back Up med Time Machine

Sidst men ikke mindst, sikkerhedskopier Mac. At have sikkerhedskopier af dine vigtige data og filer er kritisk, og Apples Time Machine-funktion gør det så nemt at sikkerhedskopiere alt, hvad der er ringe grund til ikke at gøre det. Du skal altid sikkerhedskopiere din Mac, før du installerer en større systemopdatering. Det er usandsynligt, at noget vil gå galt, men hvis noget går haywire, kan du hurtigt gendanne, hvis du har en frisk backup handy.

Det er godt at køre en grundig backup eller konfigurere Time Machine, hvis du ikke har gjort det endnu, men glem ikke at starte en hurtig backup umiddelbart før du kører OS X Mavericks installationsprogrammet også. Dette sikrer, at alle de seneste ændringer bliver holdt i den ulige begivenhed, at noget går galt.

Hvis du vil være ekstra forsigtig med sikkerhedskopier, skal du overveje at oprette en overflødig backup ved hjælp af flere drev med Time Machine, en meget nem proces, der grundlæggende giver en automatisk sikkerhedskopi af dine sikkerhedskopier. En anden overflødig backup-løsning ville være at bruge en tredjepartsbetalt tjeneste, der bakker op til skyen, som CrashPlan eller Dropbox.

Det handler om det, så gå videre og download og nyd OS X Mavericks, gratis er en fantastisk pris for en fantastisk operativsystemopdatering!