Hvornår blev din Mac bygget? Sådan Find Make & Model År på en Mac

Du får ofte høre, at Mac-brugere refererer deres maskiner til en model og byggeår (f.eks. Mac Mini 2010 eller MacBook Pro 2016) eller en tidslinje inden for det år, den blev frigivet (iMac midten af ​​2011-modellen). Sikker på, at nogle Mac-brugere kun har en fantastisk hukommelse til disse ting, men alle andre kan hente modelåret og bygge dato for deres Mac ved at kigge under skærmbilledet Om denne Mac i nye versioner af Mac OS X.

Denne vejledning viser dig præcis, hvordan du finder modelåret for enhver Mac, så du ved, hvornår den blev bygget. Dette kan være uvurderlig information at vide, før du søger hardwareopgraderinger, garantioplysninger, softwarekompatibilitet og meget mere.

Sådan Find Mærke & Model År Mac

Her er her, hvor du hurtigt kan finde den særlige model fabrikat og modelår på enhver Macintosh computer:

  1. Træk Apple-menuen ned i øverste venstre hjørne af skærmen, og vælg "Om denne Mac"
  2. På skærmen "Oversigt" skal du se under Macs-modelnavnet for at finde den specifikke model og modelår i underoverskriften

Hvad du leder efter, er en tekst, der siger noget som "MacBook Pro (Retina, 15-tommer, Mid 2015)", da det præciserer præcis modelnavnet, modelspecifikationerne og modelåret for den pågældende Mac.

Bemærk, at nyere Mac OS-versioner straks vil gå til en oversigtsskærm, hvor dette er synligt med det samme, mens ældre versioner af Mac OS X skal klikke på knappen "Mere info" for at afsløre den udvidede information for at finde modelåret af en Mac-computer.

Disse hardware-build-datoer bruges til at bestemme kompatibilitet og systemkrav til OS X-opgraderinger som Mountain Lion, eller for at kontrollere kompatibilitet med andre MacOS-systemudgivelser, samt at hjælpe med at bestemme støtte til specifikke funktioner som AirPlay og endda at bestemme, om de er kvalificerede til den sjældne tilbagekaldelse, hvis der er en hardwarefejl med en bestemt Mac-model.

Du kan se, hvorfor Mac-modelårsoplysningerne er ret vigtige at vide, som det ofte er påberåbt til at bestemme disse aspekter af softwarekompatibilitet og hardwarefunktioner, hvad enten det drejer sig om opgradering, opdatering, garantireparationer og meget mere.

Bemærk, at alle moderne versioner af Mac OS, herunder MacOS Mojave, High Sierra, Sierra, OS X, El Capitan Yosemite, Mavericks, Mountain Lion og Lion inkluderer den forbedrede Om denne Mac-skærm, selv om Macs kører Snow Leopard eller før skal finde bygningen dato via System Profiler, og nogle før 2008-Mac'er skal gå ud fra "Model Identifier" i stedet for en direkte datoreference.

Hvis du har spørgsmål eller tanker om at finde ud af, hvad din Mac-model og Mac-modelår er, så lad os det vide i kommentarerne nedenfor!