Sådan styres cyberkriminalitet

Cyberkriminalitet henviser til enhver kriminel aktivitet, der finder sted via Internettet. Eksempler inkluderer svig, malware såsom vira, identitetstyveri og cyberstalking. Ligesom enhver form for kriminalitet er sund fornuft din mest værdifulde allierede, når du beskæftiger dig med cyberkriminelle. Åbn aldrig mistænkelige dokumenter. Giv ikke personlige oplysninger ud til folk, du ikke kender. Og vær forsigtig, når du kontaktes med et mistænkeligt forslag. Du kan også konfigurere din computer til at forhindre potentielle cyberkriminelle i at få adgang til følsomme oplysninger.

Trin 1

Lær om cyberkriminalitet, og tal med din familie om, hvordan du identificerer svindel. Giv aldrig dine personlige oplysninger ud til nogen, du ikke kender på Internettet.

Trin 2

Brug en firewall til at beskytte din computer mod hackere. De fleste sikkerhedssoftware leveres med en firewall. Tænd også den firewall, der følger med din router.

Trin 3

Køb og installer antivirussoftware såsom McAfee eller Norton Anti-Virus. AVG tilbyder gratis antivirusbeskyttelse, hvis du ikke ønsker at købe software.

Trin 4

Shop kun på sikre websteder. Kig efter et Truste- eller VeriSign-segl, når du tjekker ud. Giv aldrig dine kreditkortoplysninger til et websted, der ser mistænkeligt ud, eller til nogen, du ikke kender.

Trin 5

Brug stærke adgangskoder på dine konti, der er svære at gætte. Inkluder både bogstaver og tal i dine adgangskoder. Brug aldrig et ord, der er let at gætte - som din kones navn.

Hold øje med dine børn, og hvordan de bruger internettet. Installer forældrekontrolsoftware for at begrænse, hvor de kan surfe.