Sådan finder du et falsk telefonnummer

Elementer, du har brug for

  • telefon

  • Pen

  • Papir

  • Ur

  • Computer

  • Internet

Opkalds-ID er en tjeneste, der leveres af telefonselskaber, der giver dig mulighed for at se telefonnummeret på indgående opkald. Når du ved, hvem der ringer, kan du beslutte at springe over opkaldet, blokere nummeret eller ringe tilbage på et senere tidspunkt. Du er også i stand til sikkert at drive forretning over telefonen. Opkalds-ID-spoofing eller opkalds-id-svindel forfalsker det nummer, der vises med dit opkalds-id, skjuler identiteten på den, der ringer op. Selvom dette leveres som en nyhedstjeneste til prank-opkald mellem venner, er denne praksis blevet brugt til at indsamle private oplysninger, stjæle kreditkortnumre og efterligne legitime bureauer.

Skriv det nummer, der vises på dit opkalds-id, opkaldets varighed og tidspunktet for opkaldet. Inkluder eventuelle navne eller numre, som den, der ringer op, har angivet.

Skriv beviset for, at dette var en spoof (fx mistænkelige spørgsmål, verbale trusler, uklar grund til opkald).

Kontakt din telefonudbyder, og indgiv en klage. Informer dem ved hjælp af de beviser og detaljer, du har samlet.

Anmod om, at du bliver kontaktet med yderligere oplysninger om klagen. Bed om et referencenummer til den åbne billet.

Rapporter hændelsen til Federal Communications Commission (FCC) online. (Se ressourcer. Eller send din klage til afdeling Forbrugerundersøgelser og klager.

Federal Communications Commission Consumer & Governmental Affairs Bureau Consumer Enquiries and Complaints Division 445 12th Street, SW Washington, D.C. 20554

Tips

Giv ikke personlige oplysninger i telefonen. Anerkendte agenturer har specifikke sikkerhedsprocedurer på plads for at sikre dit privatliv. Følg de retningslinjer, der er skitseret af hver for at beskytte din identitet, når spoofing forekommer.

Anmod om, at personen fjerner dig fra deres kaldeliste eller afholder sig fra at kontakte dig.

Søg efter nummeret online for at finde klager fra andre personer, der er blevet forfalsket.

Hold styr på oplysninger om falske telefonopkald, da det kan være nyttigt senere i undersøgelsen. Hvis en virksomhed allerede har modtaget en advarsel om spoofing, kan de blive bødebøder for deres overtrædelse. Disse oplysninger kan også vise sig nyttige, når de beskæftiger sig med enkeltpersoner, da det er bevis, der viser, at der er behov for retslige skridt, såsom fængselsordrer.