Sådan oprettes et sikkert websted

Hjemmesider er fantastiske. De kan gøre så mange flere ting i dag, end de nogensinde før kunne, herunder streame film, tillade brugere at spille spil fra webbrowseren, lytte til populær musik og oprette forbindelse til venner. Imidlertid er disse fremskridt inden for webudvikling blevet matchet med fremskridt inden for malware og cyberangreb. Hackere har nu mulighed for at inficere eksterne websteder og webservere med malware, som derefter kan bruges til at inficere individuelle computere, hvilket forårsager millioner af skader i tab af data. Der er ingen garanteret måde at fuldstændigt beskytte dig mod disse hackere, da de altid opdaterer og reviderer deres strategier, men hvis du følger disse trin, vil dit websted være sikkert fra alle andre end de mest banebrydende i cyberangreb.

Trin 1

Opret stærke adgangskoder til din websides backend, undertiden kaldet administrationssiden. Dette er meget vigtigt, for hvis en cyberkriminel kan få adgang til bagenden, kan han stort set gøre alt, hvad han vil, da alt kan gøres på dit websted fra dets bagende. Stærke adgangskoder inkluderer både store og små bogstaver og tal og er mindst otte tegn lange. Mange webstedsadministratorer følger en strengere politik, når de sikrer deres websteds bagende; de gør deres adgangskoder mindst femten tegn.

Trin 2

Opret stærke adgangskoder til enhver FTP, filoverførselsprotokol, konti, der har adgang til din webserver. Følg de samme retningslinjer, som du ville have for dit websteds back-end, men du skal også sørge for, at hvis du har givet FTP-konti til andre, at de ikke laver enklere adgangskoder for deres egen bekvemmelighed.

Trin 3

Opdater dit serveroperativsystem regelmæssigt. Hvis du leaser serverplads fra en webhostingudbyder, behøver du ikke bekymre dig om dette, da din hostingudbyder tager sig af det for dig. Men hvis du vedligeholder din egen server, skal du kontrollere sikkerhedsopdateringer mindst en gang hver anden uge; se dokumentationen til dit operativsystem for detaljer.

Trin 4

Følg god sikkerhedspraksis på alle computere, som du bruger FTP til din server fra eller logger på bagenden fra. Uanset hvor stærke dine adgangskoder er, vil en nøglelogger kompromittere dit websteds sikkerhed. Dette inkluderer at have en stærk anti-malware-pakke, herunder en firewall, og holde den opdateret. Populære anti-malware-pakker inkluderer McAfee, Norton og Vipre.

Stol på dine brugere. Hvis du begynder at modtage feedback, hvor du klager over, at der ser ud til at være tilfældige fejl på dit websted, eller at det indlæses langsomt, eller at dit websted sender meget spam, er der en chance for, at dit websted er under angreb. At lytte til disse advarsler kan spare dig for meget tid og problemer.