Skriv som en politiker med Simple Language Editor for Mac

Har du nogensinde bemærket, at de fleste politikere taler i bemærkelsesværdigt forenklet almindeligt sprog? Dette er forsætligt, idet de fleste kommunikerer langt under deres uddannelsesresultater og taler et sted omkring et fjerde klasse niveau, og nogle gange lidt højere. Ideen er at gøre koncepter enkle, med beskeden let at forstå, nem at huske og let at fordøje. Mens politikere kan gøre dette for at forbedre forståelsen eller endda pander, er det faktisk sværere at skrive (og tale) med et forenklet ordforråd, end man måske tror. Det er her, hvor denne sjove lille gratis Mac app kommer ind, den hjælper med at forenkle processen, og det er faktisk ret nyttigt for alle, der søger at forbedre deres kommunikation!


ClearText er et simpelt sprogredigeringsprogram til Mac OS X, det tillader kun 1000 af de mest almindeligt anvendte ord på engelsk, der skal indtastes, hvilket tvinger brugeren til at reducere ordkompleksiteten og forenkle deres tale. Ord, der anses for at være komplekse ved ikke at være i den fælles folkeafstemning, markeres med gule (eller slettet) med det samme, så du kan omskrive dem i almindelige udtryk. Dette er ikke kun perfekt til at skrive pandering politiske taler, men det kunne virkelig være nyttigt for at skrive og tale til en bestemt målgruppe eller publikum.

  • Få ClearText til Mac gratis her på udvikleren Github side

App'en er temmelig enkel ved design, men understøtter fuldskærmstilstand, forskellige skrifttyper og tekststørrelser, og de typiske grunde, du ville forvente i en grundlæggende tekstredigeringsenhed. Skal det erstatte Microsoft Word? Nej selvfølgelig ikke, det er heller ikke meningen.

Ifølge ClearText-udvikleren kom ideen til den enkle teksteditor til at læse bogen 'Thing Explainer: Complicated Stuff in Simple Words' af Randall Monroe, der diskuterer alt fra konstellationer, tektonisk pladeforskydning, til raketvidenskab i vildt forenklede termer og let at forstå sprog ved kun at bruge de 1000 mest almindelige engelske ord.

Der er selvfølgelig noget potentiale for humor her, men det er ikke et slag på den forenklede sproglige tilgang til kommunikation, det er simpelthen en anerkendelse af det, da der klart er en effektivitet bag strategien, fra det politiske område til blot at forenkle en kommunikationsstrategi for uanset formål.

Eller du kan gå fuldstændig modsat retning og tale som dette:

Eller hvis du vil have folk til at lære, er det måske en bedre tilgang, der arbejder for at forenkle forklaringen på komplekse begreber, ligesom den fremragende SpaceTime-kanal på YouTube gør med astrofysik:

Anyway, vi kan lide at dække ting, der er sjovt at lege med nogle gange, og ClearText passer til regningen, prøv det.