Forskellen mellem downloadhastighed og overførselshastighed

Downloadhastighed henviser til, hvor hurtigt en fil kan kopieres fra en fjerncomputer, mens overførselshastighed er den hastighed, hvormed data overføres mellem to enheder, såsom en harddisk og computerens hukommelse.

Download hastighed

Downloadhastigheden afhænger af hastigheden på både din og den anden computers internetforbindelse. For websider afhænger det også af, hvordan de skrives. Webprogrammerere kan bruge forskellige teknikker til at få deres sider til at downloade hurtigere.

Dataoverførselshastighed

DTR refererer til overførselshastigheden mellem to enheder; for eksempel en computer og en printer eller et cd-rom-drev og en harddisk. Det afhænger af enhedernes tekniske egenskaber og den måde, de er tilsluttet på.

Download og overfør måleenheder

Downloadhastigheder måles i megabit pr. Sekund (Mbps) for bredbåndsforbindelser eller kilobit pr. Sekund (Kbps) for modemforbindelser, der kan ringes op. Overførselshastigheder måles i bits pr. Sekund (bps) eller til enheder såsom DVD-drev i gigabyte pr. Sekund (GB / sek).

Annoncerede vs. reelle priser

Annoncerede hastigheder er sjældent, hvis nogensinde, mulige at opnå. Til download kan de variere enormt afhængigt af hvor langt du bor fra din tjenesteudbyder og andre faktorer. For overførselshastigheder, især dem der involverer harddiske, afhænger de af, hvor stor en fil er, og hvor den er på disken.