Sådan sender du en stor video via e-mail gratis

Mange e-mail-tjenesteudbydere begrænser størrelsen på filer, som en bruger kan sende via e-mail. Denne kendsgerning er irriterende for de fleste e-mail-brugere, da størrelsen på moderne videofiler normalt overstiger den filstørrelsesgrænse, der er pålagt af mange e-mail-udbydere. Denne artikel forklarer, hvordan du med succes kan navigere gennem denne hindring.

Filkomprimering

Kondens flere filer og reducer deres størrelse med zip-software. De fleste Windows- og Mac OS X-operativsystemer tillader deres brugere at zip-filer.

Kopier alle filerne og zip ind i en enkelt mappe. For Windows-brugere: højreklik på mappen, dette opretter en rullemenu. Vælg indstillingen "Send til". En anden rullemenu åbnes.

Vælg "Komprimeret (zippet) mappe". Dette opretter en .zip-fil i den mappe, du arbejder i øjeblikket.

Klik på den mappe, du zipper, mens du trykker på “Ctrl” -tasten, hvis du bruger en Mac. Dette åbner en rullemenu. Vælg "Opret arkiv" for at oprette en .zip-fil.

Vedhæft zip-filer til e-mail-beskeder uden at overskride filstørrelsesgrænsen. Zippede mapper (.zip-filer) bruger mindre plads end normale filer.

Brug af fildelingssoftware

Brug e-mail-fildelingssoftware, hvis zip-mappen ikke hjælper til store videofiler.

Registrer fildelingssoftwaren inden brug. Nogle gratis software giver brugeren mulighed for at sende op til 2 GB filer. Du sender det, File Hippo og Egnyte er onlinebaserede programmer. Tjek med tjenesterne for at se, om en prøve-, gebyr- eller betalingskonto er tilgængelig for deling af filer.

Upload de nødvendige filer til softwareserveren efter registrering. Softwaren genererer et hyperlink (adresse). Kopier dette link og indsæt det i e-mail-beskeden, eller send linket direkte til modtageren via softwaren (software tilbyder normalt indbygget e-mail-service).

Modtageren modtager linket i indbakken. Modtageren kan downloade de krævede filer ved at klikke på dette link.

Tips

En del software kræver, at både afsenderen og modtageren registrerer sig hos den. Dette vil sikre en mere sikker overførsel af filer mellem afsenderen og modtageren.

Advarsler

Send ikke meget følsomme filer via e-mail-fildelingssoftware.

Klik kun på et e-mail-link, hvis du kender og stoler på modtageren meget godt.

Zipping af en videofil kan forringe kvaliteten en smule. Zip ikke filen, hvis kvalitet er meget vigtig.