Minimumskrav til en spilcomputer

Når det kommer til computerspilhardware, betyder bedre dele højere opløsninger og højere billedhastigheder. Bedre dele medfører også højere omkostninger, så medmindre du har brug for at spille i enorme opløsninger med alle mulige muligheder, er det sikkert at spare lidt på hardware. Når alt kommer til alt, vil du lægge nogle penge til spil. For specifikke detaljer skal du kontrollere kravene til hvert spil, du vil spille, men generelt har du brug for ca. 8 GB RAM og en mellemklasse processor og grafikkort.

Spilgrafik

En computers videokort styrker visuelle effekter, hvilket gør det til rygraden i pc-spil. En bedre GPU giver strøm til at muliggøre flere effekter, såsom anti-aliasing, eller til at øge opløsningen uden at gøre dine spil til lysbilledshow. For at imødekomme minimumskrav dog du behøver ikke at køre flere grafikkorteller endda ejer et top-tier-kort. Et mid-tier-spillekort kan køre de fleste spil i 1080p ved mellemstore til høje indstillinger, og endda et lavere spillekort kan styre HD-opløsninger med nogle indstillinger slået ned.

Valg af kort

Nvidia og AMD frigiver ofte nye kort for at erstatte gamle modeller, hvilket gør det svært at anbefale et specifikt kort meget længe. For at hjælpe med valget bruger begge virksomheder nummereringsordninger, der angiver relativ magt. Nvidias spilkortnumre giver serien og derefter niveau. For eksempel er GeForce GTX 980-, 970- og 960-kortene i samme serie i faldende rækkefølge. Selv et nuværende serie x60-kort opfylder dog minimumskravene til de fleste spil, hvis du ikke er kræsen med indstillingerne. AMD-kortnumre begynder med tierbetegnelser, herunder R5 og R7, der indeholder spil til kort til mellemstore effektkort og R9, som huser de dyreste kort.

Intel leverer en tredje grafikmulighed, inklusive videoprocessorer inde i deres CPU'er, men hvis du bygger en spil-pc, skal du normalt undgå integreret grafik medmindre du har et ekstremt stramt budget. Intels chips er kommet langt, med Intel Iris-grafik, der har dobbelt så stor styrke som tidligere integrerede indstillinger, men integreret video er fortsat en alvorlig begrænsning og kan forhindre dig i at afspille de nyeste udgivelser.

Processorkraft

Mens dit grafikkort spreder polygoner og teksturer, falder andre spilopgaver til computerens processor. En CPU håndterer faktorer som fjendens bevægelser og andre beregninger under hætte. CPU-krav varierer afhængigt af spilgenre. For eksempel beskatter turbaserede strategispil CPU'en tungt for at finde ud af AI's adfærd, så en bedre processor hjælper med at reducere nedetid. Spil uden AI, såsom multiplayer-skydespil, ser ikke så meget forskel fra en CPU-opgradering. For en afbalanceret pc, prøv Intels Core i5 eller AMDs A-serie. I den højere ende skal du se på Intel i7- eller AMD FX-chips. Bemærk, at serienumre alene ikke angiver en processors strøm: Intel har brugt i5- og i7-numrene i årevis, selvom de respektive processorer vokser hurtigere, så hold dig til CPU'er, der er frigivet inden for de sidste 12 måneder.

Hukommelsesstyring

Computere bruger to hovedtyper af hukommelse: harddiske til lagring og RAM til aktive data. Når det kommer til harddiskstørrelse, jo mere jo bedre - så meget som dit budget tillader - fordi større drev giver dig mulighed for at installere flere spil på én gang. RAM giver derimod ikke nogen yderligere fordel, når du overgår det beløb, som et bestemt spil har brug for. Generelt, 8 GB RAM er tilstrækkelig. Under dette beløb kan de seneste spil muligvis køre dårligere, men der er heller ikke behov for at flytte op til 16 GB, medmindre du har tendens til at multitaske tungt, mens du spiller spil - jo flere programmer du har åbent, jo mere RAM har du brug for.