Hvad er sammenhængende filer på min computer, og kan de slettes?

Gemning af en fil på en computer resulterer i, at filen gemmes et semi-permanent sted, f.eks. På en harddisk, et tommelfinger eller et hukommelseskort. Når der er adgang til en fil, såsom et dokument, hentes oplysningerne fra lagerplaceringen. Når filer slettes, fjernes referencemarkøren til filen, så de originale filoplysninger overskrives.

Fragmenterede filer

En enkelt fil kan gemmes i fragmenter eller flere dele på en harddisk eller hukommelsesenhed. Selvom den oprindelige fil muligvis er blevet lagret intakt, betragtes filen som "fragmenteret", hvis tilføjelser eller ændringer gemmes i andre fysiske områder på drevet. Fragmenterede filer kan stadig læses, men fordi computeren skal have adgang til flere placeringer på drevet for at samle filen, påvirkes hentningshastigheden.

Sammenhængende filer på en harddisk

En sammenhængende fil er en fil, hvor alle delene sekventielt lagres på harddisken. I modsætning til fragmenterede filer kræver en sammenhængende fil mindre tid at hente fra lagringsmediet. Lagring af filerne sammenhængende resulterer i optimerede læse- og skrivehastigheder. "Defragmentering" af din harddisk gendanner fragmenterede filer til en sammenhængende filtilstand ved at flytte data for at give plads til hver fil sammenhængende.

Sammenhængende filvalg

Filer, der er gemt på en enkelt logisk placering, f.eks. I en mappe, betragtes også som sammenhængende, selvom de er fragmenterede på harddisken. Valg af et sæt filer på en enkelt placering kan kaldes "valg af sammenhængende filer."

Sletning af sammenhængende filer

Slet sammenhængende filer, uanset om de er sammenhængende på en harddisk eller i en mappe, fra dit computerdrev ved at vælge filen eller filerne i opdagelsesvinduet og trykke på slet-tasten. Vælg flere filer på én gang for at slette en sammenhængende gruppering af filer, f.eks. Indholdet af en mappe. Sammenhængende filer, der er i brug af operativsystemet eller er beskyttet - låst mod sletning - slettes muligvis ikke, før filen ikke længere er i brug eller ubeskyttet.