Sådan ændres udseendet på værktøjslinjen på en Mac

Ændring af din computers værktøjslinjer kan hjælpe med at forenkle regelmæssige opgaver og forbedre operativsystemets overordnede æstetik. Du kan tilpasse udseendet og layoutet på både Dock og menulinjen på din Mac-computer. Ændringer af begge værktøjslinjer foretages primært via din Macs systemindstillingspanel.

Tilføjelse og fjernelse af emner fra docken

Dock er den menu, der generelt findes nederst på din Macs skærm. Det er hjemsted for appikoner, mapper og papirkurven. For at tilføje en mappe eller et program til Dock skal du trække dets ikon fra din applikationsmappe, skrivebordet eller Finder og slippe ikonet på Dock på det sted, hvor du vil have det til at blive vist. Du kan også trække og slippe eksisterende varer på Dock for at omarrangere deres rækkefølge. Hvis du vil fjerne noget, skal du trække det op og væk fra dokken, indtil der kommer et røgpust.

Ændring af dockens udseende og placering

Du kan også ændre Dock's stil og placering ved hjælp af dens dedikerede præferencepanel. Klik på "Apple" -logoet i øverste venstre hjørne af din Macs skærm, vælg "Systemindstillinger" og vælg derefter "Dock". Flyt skyderen "Størrelse" for at ændre størrelsen på dock-ikonerne. Sæt et afkrydsningsfelt i afkrydsningsfeltet "Forstørrelse" for at aktivere forstørrelse, når du bevæger din musemarkør over et Dock-ikon. Hvis du aktiverer forstørrelse, skal du trække den tilhørende skyder for at justere størrelsen på forstørrelseseffekten. Klik på "Venstre", "Nederst" eller "Højre" radioknappen for at indstille placeringen af ​​Dock på din Macs skærm. Sæt et afkrydsningsfelt i afkrydsningsfeltet "Skjul og vis docken automatisk" for at få dokken til at glide ud af syne, når den ikke er i brug.

Ændring af menulinjens farver

Menulinjen øverst på din Macs skærm er den anden værktøjslinje, der ofte bruges på din Mac. Ligesom Dock kan dets udseende også tilpasses. Klik på menuen "Apple" i øverste hjørne af skærmen, vælg "Systemindstillinger" og vælg derefter "Generelt" for at indlæse panelet Generelle præferencer. Her kan du ændre menulinjens stil og fremhæve farve. Luk panelet Generelle præferencer for at gemme dine ændringer. For at ændre gennemsigtighedsniveauet, der bruges til menulinjens rullemenuer, skal du klikke på "Tilgængelighed" i Systemindstillinger, vælge "Skærm" og markere afkrydsningsfeltet "Reducer gennemsigtighed".

Aktivering af mørk tilstand

Dark Mode ændrer det overordnede udseende og fornemmelse af både menulinjen og Dock fra et lyst farveskema til et mørkt. For at aktivere mørk tilstand skal du klikke på "Generelt" i panelet Systemindstillinger og sætte et afkrydsningsfelt i afkrydsningsfeltet "Brug mørk menulinje og dock".