Hvorfor bruge en sublimeringsprinter til T-shirt-udskrivning?

T-shirtudskrivning ved sublimering er vokset til en betydelig industri i løbet af de sidste 25 år og har fyldt et markedskløft for kortvarig trykning af skjorter og andre reklameartikler af høj kvalitet. Det er en varmeoverførselsproces, hvorved en papirfrigørelsesforing trykkes ved hjælp af sublimeringsfarvestoffer. Det udskrevne billede bliver til en gas med påføring af varme og overfører farvestoffet til beklædningsgenstanden eller genstanden.

Historie

Sublimeringsoverførsler blev trykt på kommercielle offsettrykpresser i løbet af 1960'erne og 1970'erne, indtil fremkomsten af ​​pc'en og inkjetprinteren i 1980'erne. Udviklingen af ​​sublimeringsfarvestoffer til inkjetbrug fulgte hurtigt trop.

Betydning

Skift fra trykpresser til inkjet betød, at så få som en sublimeringsoverførsel kunne produceres omkostningseffektivt; snarere end de lange kørsler og høje installationsomkostninger forbundet med kommercielle printere. Flerfarveoverførsler kunne også produceres så let som enkeltfarve, hvilket krævede fire separate plade- og udskrivningsoperationer ved hjælp af traditionelle metoder.

Overvejelser

Sublimeringsfarvestoffer har lysere farver, når de påføres polyesterstoffer, men deres gennemsigtige natur gør dem ineffektive på mørkere farvede beklædningsgenstande. Da anvendelsen af ​​overførsler stort set sker i hånden, og omkostningerne ved overføringsmateriale og farvestoffer er høje, er produktion af større volumenordrer dyrt.

Egenskaber

T-shirts trykt ved sublimering har en markant blødere fornemmelse af det trykte område. Da aftryk er farvestofbaseret snarere end blækbaseret, bliver farvestoffet faktisk en del af stoffarven, indlejret i fibrene.

Potentiel

Trykning ved farvestofsublimering er vokset betydeligt siden 1980'erne. Forbedringer i farvefarveopacitet, let overførsel kombineret med typen, kvaliteten og kvantiteten af ​​produkter, der kan udskrives ved processen, sikrer, at sublimering forbliver en levedygtig specialproces med en lys fremtid.