Hvad er en Dongle Driver?

En dongle er en lille enhed, der typisk passer i en computers universelle serielle busport for at sikre, at kun den lovlige ejer af et softwareprogram bruger programmet. Dongle-drivere tillader computeren at genkende donglen.

Brug af dongler

Nogle avancerede softwareapplikationer leveres med en USB-dongle-enhed, der skal indsættes i computeren, før programmet kan køre. Dette sikrer, at der ikke laves ulovlige kopier af programmet, da programmet ikke fungerer uden donglen.

Om Dongle-drivere

De fleste USB-enheder installerer et lille program kaldet en driver på din computer, når du først indsætter dem. Disse gør det muligt for computeren at genkende og danne en forbindelse til USB-enheden. Ethvert program, der kræver en dongle, installerer en dongle-driver på dit system.

Dongle-emulering

Selvom dongler blev designet, så programmer ikke kunne kopieres ulovligt, produceres der nu dongle-emulator-software, der "narrer" din computer og dongledrivere til at tro, at donglen er til stede. På trods af dets potentiale for misbrug er dongleemulatorer helt lovlige.