Sådan repareres en bærbar mus, der ikke ruller

En af de praktiske funktioner på en bærbar computer er den indbyggede computermus. Denne mus, mere almindeligt kendt som en pegefelt, bliver brugt meget og løber ofte ind i problemer. Du kan opleve, at din touchpad ikke reagerer, når du prøver at rulle. I stedet for at tage hele computeren til en computertekniker, er der et par fejlfindingsforanstaltninger, du kan tage alene. Hvis kunne være noget så simpelt som en snavset pegefelt eller en defekt driver.

Trin 1

Rengør pegefeltet med en let fugtet klud. Fjern al tydelig snavs, fingeraftryk og pletter, der forstyrrer touchpadens ydeevne.

Trin 2

Påfør en smule spritalkohol på en vatrondel eller en klud, og tør pegefeltet ned. Lejlighedsvis kan hudolier på touchpad'en forstyrre den måde, touchpad'en reagerer på dine fingre.

Trin 3

Se på undersiden af ​​touchpad'en, hvis det er muligt, og se om der er snavs, der får touchpad'en til at sidde fast. Fjern forsigtigt snavs med en tør vatpind. Sprøjt toppen af ​​pegefeltet med en dåse trykluft for at fjerne snavs.

Trin 4

Se efter opdateringer til touchpad-driver. Klik på menuen "Start" og vælg "Kontrolpanel", vælg derefter "System og sikkerhed", og marker "Enhedshåndtering" under "System". Dette kan løse eventuelle fejl i de aktuelle drivere på computeren.

Juster touchpad-følsomheden. I "Kontrolpanel" skal du vælge "Mus" og justere følsomhedsindstillingerne.