iMac Touch kører både Mac OS X og iOS

Apple ser ud som om de vil hoppe fuld kraft ind på touchscreen-markedet engang i fremtiden. En afdækket patentansøgning viser en iMac Touch, der kører både Mac OS X og iOS, som problemfrit skifter mellem de to operativsystemer afhængigt af hvordan skærmen er orienteret.

I dette billede tiltes iMac-skærmen oprejst for at blive brugt som en traditionel Mac med et tastatur. I denne retning kører iMac Mac OS X og vises som enhver anden iMac.

Her er ting, der bliver interessante:

Dette billede viser den samme iMac skråt ned, og når den er orienteret vandret ser det ud til at seamlessly skifte til at køre den berøringsbaserede iOS. Fantastiske! Patentansøgningen beskriver også berørbare områder på skærmen, der ville aktivere iOS, hvilket tyder på, at iOS vil køre på et lag ovenpå Mac OS X, næsten som en super kraftig touch-version af Dashboard.

Patentet beskriver også lignende OS switching funktionalitet på en bærbar computer. Dette er nyt af helbredelsen af ​​MacBook Touch-patentopdagelsen, der tydeligt demonstrerer en Apple-bærbar computer med en høj opløsnings berøringsskærm.

Hvis du har været undrende hvad Apple planlægger at gøre med fremtiden for deres hardware og dual-operativsystemer, bør dette give dig et godt indblik. Mac OS X og iOS ser ud til at blive integreret på den samme hardware, når det er relevant, hvilket gør det muligt for en bruger enten at bruge det forenklede touch GUI eller det mere kraftfulde og traditionelle computermiljø i Mac OS X. Vil vi se disse funktioner i Mac OS X 10.7 og iOS 5? Det vil tiden vise!

Gå over til Patently Apple for flere billeder og et godt gennemløb af patentet. Hvor mange år er disse funktioner og hardware? Hvem ved. Vil vi nogensinde se touchscreen-Mac'er, der skifter mellem OS på flugt? Det er så godt som et patent og rygter på dette tidspunkt, men forhåbentlig! Dette er virkelig spændende ting.