Sådan låses en Linksys-router på WiFi

Hvis du bruger en Linksys-router til at sende et trådløst internetcomputernetværk, vil du gerne låse den ned med en adgangskode. Dette vil sikre, at dine naboer ikke kan oprette forbindelse til dit netværk og stjæle den dyrebare båndbredde, du betaler din internetudbyder for månedligt. Du kan låse din Linksys-router nede ved hjælp af det relevante indstillingsværktøj, som er tilgængeligt via din webbrowser.

Åbn din webbrowser.

Gå til "http://192.168.1.1." Dette er URL'en til din Linksys routers indstillingsværktøj.

Log ind ved hjælp af routerens brugernavn og adgangskode. Du tildelte disse oplysninger selv, da du oprindeligt oprettede browseren.

Klik på "Trådløs" og derefter på "Sikkerhed".

Klik på rullemenuen, du ser på skærmen, og vælg "WEP". Dette er en form for kryptering til det trådløse signal på din router. Skriv et ord eller en sætning i feltet nedenfor, og klik på "Generer". Dette vil gøre det ord eller den sætning, du har valgt, til en krypteret adgangskode. Skriv den adgangskode, der genereres, ned, da du straks har brug for den for at oprette forbindelse til dit trådløse netværk. Når du er færdig, skal du klikke på "Gem". Din Linksys-router (og det trådløse netværk, den sender) er nu låst.