Hvad er fordelene ved software-download vs. CD?

Internetudbydere er i stand til at tilbyde forbrugerne hurtigere bredbåndshastigheder i dag end nogensinde før. Det er nu muligt at downloade ækvivalenten af ​​en cd på få minutter. Som et resultat tilbyder mange softwarevirksomheder software-downloads i stedet for eller ud over fysiske diske i butikkerne. Software downloads giver forbrugerne adgang til mere computersoftware til en lavere pris.

Skader og udskiftning

En softwaredisk er en skrøbelig genstand; for at læse dataene på disken skal en laser være i stand til at skinne gennem det klare plastlag i bunden af ​​disken til det reflekterende lag nedenunder. Optiske diskdrev har fejlkorrektionsalgoritmer for at forhindre, at små ridser gør data ulæselige, men alvorlig skade på disken kan ødelægge dataene fuldstændigt. Hvis din computer ikke er i stand til at læse en beskadiget disk, og du ikke har en sikkerhedskopi, er din eneste mulighed at få en erstatning fra producenten, hvilket kan tage flere dage. Hvis du mister en kopi af en downloadet programfil, kan du downloade en anden kopi uden at vente.

Lavere omkostninger

Når et softwarefirma sender en titel på disken, afholder det omkostninger ved fremstilling af de fysiske genstande, såsom disken, juvelkassen, brugsanvisningen og kassen. Det medfører også omkostninger ved forsendelse af kasser til detailhandlere. En softwaredownload kræver ingen fysiske genstande og medfører ingen omkostninger for producenten bortset fra serverbåndbredde. At tilbyde software som digital download i stedet for en fysisk pakke kan spare producenten for en masse penge. Producenter videregiver ofte en del af disse besparelser til forbrugeren.

Mindre ventetid

Software downloads tilfredsstiller ønsket om øjeblikkelig tilfredsstillelse; med nutidens højhastighedsinternetforbindelser kan du have et program på din computer og klar til installation inden for få minutter. For at installere software fra en fysisk disk skal du køre til en software- eller elektronikbutik, købe produktet og bringe det hjem for at installere det. Hvis ingen lokale butikker har softwaren, skal du bestille den og vente flere dage på levering.

Abonnementsmodel

Nogle virksomheder tilbyder software, der kan downloades, under en abonnementsmodel. Så længe du fortsætter med at betale et tilbagevendende abonnementsgebyr, kan du bruge al den software, som tjenesten tilbyder. Denne form for markedsføring er særlig effektiv med spil; hvis du kan lide computerspil, men hurtigt træt af dem, kan du spare penge ved at abonnere på en tjeneste, der tilbyder mange spil at spille.

Miljømæssig påvirkning

Virksomheder forbruger fysiske materialer, såsom plast og papir, når de fremstiller softwarepakker, og de bruger fossile brændstoffer til at sende disse pakker til detailhandlere. Du bruger ekstra brændstof, når du kører til en softwarebutik for at købe disse pakker. Til sammenligning har software downloads en meget lavere miljøpåvirkning.

Øget konkurrence

Murstensbutikker har begrænset hyldeplads til at afsætte til computersoftware og kun lagerføre det, de føler, de sandsynligvis vil sælge. Som et resultat kan det være ekstremt vanskeligt for små softwarevirksomheder at få deres produkter på lager i butikkerne. Internettet hjælper med at skabe lige vilkår for store og små udviklere, da enhver kan tilbyde et produkt online. Denne konkurrence hjælper dig med at købe et produkt af høj kvalitet til en lav pris.