Brug gratis VPN i Opera Browser for forbedret privatliv og adgang til regionalt indhold

Opera, den alternative webbrowser, indeholder nu en gratis VPN-tjeneste, som er bygget direkte ind i selve browseren. Den gratis VPN giver dig mulighed for at skjule din IP-adresse, adgangsbegrænset indhold eller blokeret indhold ved at omgå en firewall eller regionale begrænsninger, skjule browseraktivitet fra andre brugere på det samme lokale netværk og teoretisk forbedre det generelle privatliv og anonymitet.

Brug af VPN, der tilbydes i Opera, er ret nemt, og vi viser dig præcis, hvordan du konfigurerer det og bruger den gratis service. Når det er blevet aktiveret, kan du vælge en region til at tildele en virtuel placering til og bruge en IP fra den pågældende region. Du kan f.eks. Bruge Opera VPN til at give dig en USA-baseret IP-adresse, der giver adgang til amerikansk begrænset videoindhold på Netflix, Amazon, HBO, PBS, selvom du er et andet sted på kloden.

Opera virker i Mac OS X, Windows og Linux, og formentlig kommer den gratis VPN-funktion også hurtigt i iPhone, iPad og Android.

Sådan aktiveres VPN i Opera og Brug den gratis VPN-tjeneste

I øjeblikket er VPN-tjenesten begrænset til udviklerversionerne af browseren, men det vil snart løbe ud til de andre udgivelser.

  1. Få Opera Developer-versionen her fra Opera.com (det er et installationsprogram, hvis du hellere vil have en simpel DMG, kan du få offlineinstallationsprogrammet til Mac her
  2. Installer Opera Developer-versionen som sædvanlig, når du er færdig, start Opera-appen
  3. Træk menuen "Opera" ned og vælg "Preferences"
  4. Vælg "Privacy & Security" fra indstillingerne for præferencer, rul derefter ned til "VPN" sektionen og vælg feltet ved siden af ​​"Aktiver VPN"
  5. Åbn en ny browser-faneblad eller -vindue i Opera og klik på den "VPN" blå knap, der er i URL-linkbjælken, træk menuen "Virtual Location" ned for at vælge IP-regionen for at efterligne (i øjeblikket, Canada, Tyskland, USA )
  6. Gennemse internettet med Opera som normalt, undtagen med en anden IP eller region!

Dette er naturligvis en ekstremt simpel VPN-løsning, der er bygget direkte ind i en browser, der er så nem at aktivere, opsætte og bruge som dette og helt gratis. I betragtning af at mange VPN-tjenester er $ 10 pr. Måned eller mere, er det virkelig ret fantastisk.

Nu, da Opera VPN er aktiveret, kan du slukke VPN'en ved at klikke på VPN-knappen og vende omskifteren til OFF-positionen og tænde igen ved at vende tilbage til den samme menu og vende den tilbage til ON-positionen. Den samme menu giver dig også mulighed for nemt at kontrollere din dataforbrug af VPN-tjenesten.

Husk på, at dette ikke er en VPN-service på hele systemet. For at opretholde VPN IP og uanset privatlivets fred, sikkerhed eller anonymitet, det måtte give, skal du forblive i selve opera-browseren, da VPN er begrænset til Opera alene. Det gør det opfører sig ligesom at bruge TOR-browseren, selvom det selvfølgelig er mindre anonym og randomiseret end TOR ville være. Hvis du planlægger at bruge Opera VPN ofte, vil du sandsynligvis gerne indstille standardwebbrowseren på Mac'en til at bruge Opera, så links, der åbnes andetsteds, åbner op til Opera VPN i stedet for standardbrowseren.

Du vil gerne være sikker på, at det blå VPN-badge er synligt for at indikere det er i brug på en given URL.

Hvis du for eksempel bruger en anden regional indstilling, og du får adgang til Google for at finde, at det sparker dig til et sprog eller en region, du ikke ønsker at søge fra, skal du bruge den ikke-direkte Google-domæneversion som beskrevet her.

Da mange VPN-tjenester opkræver et månedligt gebyr på $ 10 eller mere, kan dette gratis tilbud fra Opera meget godt erstatte behovet for at betale for sådan en tredjeparts service til nogle brugere. Selvfølgelig er det begrænset til webbrowseren, men hvis alt du bruger en VPN-tjeneste til, er adgang til regionalt specifikt webindhold eller video-streaming eller bare til webbaseret adgang og tjenester, er det sandsynligvis tilstrækkeligt til at opfylde disse behov, og det er naturligvis meget lettere at bruge end en SOCKS proxy og SSH tunnel for at opnå samme effekt.