Sådan finder du en tysk adresse

Den hurtigste måde at søge efter en tysk adresse er at gå direkte til et tysk websted. Selvom du ikke taler tysk, angiver webstederne, hvor du skal indtaste de søgeudtryk, der vil resultere i den adresse, du leder efter.

Udfør en søgning på Googles websted for Tyskland (se Ressourcer). Indtast navnet på den person eller virksomhed, du søger, i boksen over ordene “google suchen” (tysk for “Google-søgning”) og “Auf gut Glück” (tysk for “Jeg føler mig heldig”). Hvis du f.eks. Søger efter "Hofbräuhaus München", skal du skrive navnet på virksomheden i feltet.

Find en adresse på Go Yellow (se ressourcer) for adresser, telefonnumre og retninger. Indtast det navn, du søger efter, i boksen “Suche nach” (“søg efter”). Skriv f.eks. "Hofbräuhaus München", og der vises en liste over restauranter med det navn. Listen indeholder separate websteder, som du kan gennemgå for at være sikker på, at du har fået den korrekte adresse. For at begrænse søgningen yderligere skal du indtaste byen, byen eller postnummeret i feltet "wo" ("hvor").

Oversæt en tysk adresse som følger. Adressesøgeresultatet fra Hofbräuhaus München resulterede i Platzl 9, 80331 München. "Platzl" er gadenavnet og "9" husnummeret. “80331” er postnummeret og “München” navnet på den by, hvor virksomheden er beliggende.

Tips

Hvis du ikke ved, hvordan du skriver typeskærmene (bogstaverne med de to prikker over dem) eller hvad der kaldes en skarp S (ß), kan de udskiftes som følger: ä med ae, ö med oe, ü med ue, og ß med ss. F.eks. Kunne søgningen efter "Hofbräuhaus München" blive skrevet som "Hofbraeuhaus Muenchen" for at få adressen på denne virksomhed.

Brug Google translate, hvis du vil oversætte flere oplysninger, du får fra din søgning. Hvis du har en Google-værktøjslinje, skal du klikke på "Administrer" under knappen "Søg" og derefter på "Værktøjer". Under "Værktøjer" er et oversættelsesafsnit, som du kan afkrydse og angive, hvilket sprog du vil oversætte fra og til.