Sådan rengøres LCD-skærme

LCD-skærme er gode til at spare plads og elektricitet. De er også mere overkommelige end CRT-skærme og producerer normalt et bedre kvalitetsbillede. LCD-skærme bliver dog lige så beskidte som andre typer skærme, men er sværere at rengøre og beskytte. Selvom fordelene ved at bruge en LCD-skærm er mange, kan det være ekstremt vanskeligt at rengøre dem. Desuden kan forkert rengøring beskadige skærmen, brænde pixels eller efterlade stygge striber fra den ene ende af skærmen til den anden. Heldigvis behøver du ikke købe dyre kommercielle produkter til brug på din LCD TV-skærm eller computerskærm.

Sådan rengøres LCD-skærme

Trin 1

Bland lige dele isopropylalkohol og destilleret vand i en ren sprayflaske. Brug ikke vand fra hanen, ellers risikerer du at efterlade striber på LCD-skærmen, når du er færdig med at rengøre det.

Trin 2

Sluk for dit fjernsyn eller skærm, og sørg for, at det er sejt, inden du fortsætter.

Trin 3

Spray noget af din rengøringsopløsning direkte på en mikrofiberklud. Sprøjt ikke opløsningen direkte på din skærm.

Trin 4

Tør din LCD-skærm forsigtigt, men grundigt, fra top til bund. Hvis vand drypper eller løber ned på skærmen, er din klud for våd.

Trin 5

Gentag trin 3 og trin 4, indtil skærmen er helt ren, eller indtil kluden bliver for snavset eller våd til at fortsætte. Brug en anden klud til at afslutte jobbet, hvis det er nødvendigt.

Tænd LCD-fjernsynet eller skærmen igen, når skærmen er tørret helt. Tjek omhyggeligt for eventuelle områder, som du måske har savnet, og som nu er synlige.