Sådan foretages fejlfinding af tomme linjer på inkjetprintere

Hvis din inkjetprinter fungerer, men efterlader tomme linjer på siderne, er det vigtigt at finde roden til problemet så hurtigt som muligt. Jo længere du fortsætter med at udskrive med dette problem, jo ​​mere blæk - og penge - spilder du. En række ting kan forårsage blanke linjer på siden, så det er vigtigt at foretage fejlfinding omhyggeligt.

Trin 1

Åbn printerens rengøringsværktøj, der er installeret til din computer. De fleste store printerproducenter leverer et softwarebaseret værktøj, som printerejere kan bruge til at teste, rense og justere de små inkjets, printeren bruger til at skabe det færdige output. Hvis der er blanke pletter på papiret, når printeren er igennem, er der en god chance for, at nogle af disse inkljets er tilstoppet med tørret blæk, papirstøv eller andet snavs.

Trin 2

Følg instruktionerne for programmet, og brug det til at rense, justere og teste skrivehovedet. Under denne proces skal du have flere ark papir tilgængelige; programmet fungerer ved at udskrive en række vandrette og lodrette linjer og bede brugeren om at kontrollere outputkvaliteten. Det kan tage flere kørsler at rense skrivehovederne helt.

Trin 3

Test din printer, enten ved at udskrive en selvtestside eller ved at udskrive et af dine egne dokumenter. Undersøg omhyggeligt output for blanke linjer eller variationer i farvekvalitet. Hvis du stadig bemærker blanke linjer eller inkonsekvent udskriftskvalitet, skal du rengøre - og eventuelt udskifte - blækpatronerne.

Trin 4

Løft printerdækslet for at udsætte blækpatronerne, og vip derefter plaststykket, der dækker patronerne. Træk patronerne mod dig, og løft dem forsigtigt op og ud af printeren. Læg printerpatronerne til side, og sørg for ikke at røre ved metalføleren i bunden af ​​patronen.

Trin 5

Undersøg printerens indre, især det område, hvor blækpatronerne passer ind i printeren. Hvis du bemærker blæk eller papirstøv, skal du tørre det forsigtigt af med enten en let fugtig klud eller en vatpind.

Vend blækpatronerne, så metalstikket er lodret. Se efter tørret blæk eller støv, og brug en vatpind til at tørre den væk. Sørg for, at patronerne er renset grundigt, inden du lægger dem tilbage i printeren. Når du har udskiftet patronen, skal du vende plastikdækslet ned, lukke printerdækslet og tænde printeren igen.