Hvad er en smartphone?

En smartphone er en mobiltelefon med et avanceret operativsystem, der fungerer på et betydeligt mere avanceret niveau end basale mobiltelefoner. Med GPS-navigation og en berøringsskærmgrænseflade er smartphones kun begrænset af de apps, de understøtter.

Nogle gange forveksles funktionstelefoner med smartphones. En funktionstelefon har internetadgang, kan gemme og afspille musik og måske endda nogle få apps. En vigtig forskel mellem funktionstelefoner og smartphones er den meget øgede funktionalitet, der er tilgængelig i en smartphone.

Standard mobiltelefoner er i stand til at foretage og modtage opkald og tekster, men anden funktionalitet er begrænset.

Hvad kan en smartphone gøre?

Standardfunktioner i smartphones inkluderer en medieafspiller, GPS-navigation, Wi-Fi-kapacitet, en berøringsskærmgrænseflade og tilpasning af telefonen med apps.

Apps udvider i høj grad en smartphones muligheder. Selvom appmarkeder for forskellige smartphones ikke er de samme, tillader de hver især udviklere at indsende brugerdefinerede applikationer for at udvide funktionaliteten på brugerens telefon.

Fordele og ulemper ved smartphones

For nogle opvejer ulemperne fordelene ved at eje en smartphone, og de forbliver med almindelige mobiltelefoner. Andre opdager, at de avancerede funktioner på en smartphone forbedrer deres liv.

Ulemper ved at have en smartphone inkluderer nødvendigheden af ​​en dataplan, at betale en højere pris for smartphonen og smartphoneens størrelse, som normalt er større end en standard mobiltelefon.

De professionelle, der følger med smartphone-ejerskab, inkluderer altid at have et kvalitetskamera med dig, streame musik, uanset hvor du er, holde kontakten med mennesker gennem sociale netværk og e-mail og adgang til Internettet.

De største smartphone-afspillere

Der er fire store udviklere af smartphone-operativsystemer: Apple, Google, Microsoft og Research in Motion. Hver type smartphone tilbyder noget andet.

iPhone: Mange mennesker nyder Apples iPhone, fordi den interagerer godt med andre Apple-produkter, såsom Apple TV og MacBooks. Det er også en god nybegynder-smartphone-mulighed, fordi udviklerne fokuserede på brugervenlighed.

Android: Android er oprettet og løbende udviklet af Google og er det øverste operativsystem på smartphone-markedet. Det er tilpasset til brug med tablets, fjernsyn og armbåndsure. Som open source-software er den tilgængelig fra mange forskellige telefonproducenter.

Windows telefon: Windows Phone bruger en mobil version af Windows 8, som også bruges af tablets og bærbare computere. Dette giver Windows-telefoner mulighed for at interagere med andre Windows 8-enheder. En ulempe ved Windows Phone er, at appmarkedet tiltrækker færre udviklere end iPhone og Android.

Brombær: Når den førende smartphone er Research in Motion's BlackBerry stadig i spillet. Det har formået at holde fast ved meget af sin virksomhedsbase på grund af sine effektive virksomhedsløsninger, som andre smartphones mangler.

Sådan beslutter du, hvilken smartphone du vil købe

Hvis du overvejer at købe en smartphone, skal du begynde med at spørge dig selv, hvad du gerne vil have din smartphone. Hvis du vil have en forskellig pool af spil at vælge imellem, kan du overveje Android eller Apple. Omvendt, hvis du i vid udstrækning bruger det til arbejde, kan Windows Phone eller BlackBerry være en bedre mulighed.

Overvej dit niveau af teknisk færdighed. Apple er en god begynder-smartphone, og Android har gjort store fremskridt med at gøre sit OS nybegyndervenligt. Windows Phone og BlackBerry betragtes begge lidt mindre intuitive, især for dem der ikke er kloge med teknologi.