Kan du tage et SIM-kort ud af en telefon og sætte det i en anden?

Når det er tid til at opgradere til en ny mobiltelefon, kan det være svært at skrive alle dine vigtige kontaktoplysninger ned. Takket være SIM-kortteknologi er alt, hvad du skal gøre, at fjerne SIM-kortet og placere det inde i din nye mobiltelefon. Din telefonbog overføres næsten øjeblikkeligt, og du behøver ikke bruge din tid på at indtaste navne og numre i en ny telefon.

SIM-kort

Et Subscriber Identity Module-kort er et lille stykke plast, der har en indbygget mikrochip. Selvom lagringsmediet er lille, tilbyder det op til 128 KB tilgængelig hukommelse. Ifølge AT&T fungerer SIM-kortet også som en slags nøgle. Uden et SIM-kort installeret i dit Global System for Mobile Communicatio-enhed kan din telefon kun foretage 911 nødopkald.

Installation og afinstallation af SIM-kort

Selvom hver mobiltelefon er lidt anderledes, er de fleste SIM-kortporte placeret på samme sted som telefonens batteri. For at installere et SIM-kort skal du blot placere det chip-side-ned i porten. For at fjerne det skal du skubbe det ud igen. At tage et SIM-kort eller lægge det i en telefon bør ikke kræve en stor indsats; du kunne sandsynligvis kun flytte det med et par fingre. Nogle mobiltelefonmodeller kræver, at du bruger et lille SIM-kortfjerningsværktøj til at trække kortet ud eller en bøjet papirclips for at trække bakken ud, hvor den er gemt. I tvivlstilfælde skal du lade en professionel fjerne og installere dit SIM-kort for at forhindre beskadigelse af kortet eller telefonen.

Forudbetalte SIM-kort

SIM-kort bruges også af forudbetalte mobiloperatører, så brugeren kan købe et forudbestemt antal mobiltelefonminutter. Kent Herman, associeret redaktør for CNET, påpeger, at hyppige rejsende kan få meget ud af denne facet af SIM-kortfunktioner. I stedet for at blive låst fast i et områdekode uden for staten og risikere øgede omkostninger, giver et forudbetalt SIM-kort dig mulighed for at have et lokalt nummer, uanset hvor du er.

Datasikkerhed

Du kan beskytte dine data mod nysgerrige øjne ved at udnytte dit SIM-korts PIN-låsefunktion. Hvis du bruger denne funktion, er din telefonbog og dine kontakter kun tilgængelige for personer, der kender PIN-nummeret.

SIM-kortlæsere

Mange mobiltelefonforretninger har et udstyr kaldet en SIM-kortlæser. Denne maskine tillader teknikere at læse og skrive SIM-kortoplysninger uden at have kortet i en mobiltelefon. For eksempel, hvis en arbejdstager i en mobiltelefonbutik har brug for det, kan han simpelthen kopiere en kundes telefonbog fra et SIM-kort til et andet.