Hvad er en normal MP3-bithastighed?

En normal MP3's bithastighed falder mellem 128 kilobit per sekund eller kbps og 320 kbps. Forskellige bithastigheder i dette interval har forskellige fordele; når du ripper musik fra en CD til MP3, skal du vælge den bithastighed, der er bedst egnet til dine formål. Generelt er det, at jo højere en MP3's bithastighed, jo bedre er lydkvaliteten, men jo større er dens størrelse. De mest almindelige MP3-bithastigheder er 128 kbps, 192 kbps og 320 kbps.

Bithastighed

Bithastigheden for en MP3 angiver tætheden af ​​lydinformationen i filen. Hvert sekund i en 192 kbps MP3 indeholder derefter 192 kilobit - 24 byte - data. Jo højere bithastighed, jo mere information indeholder MP3; jo flere oplysninger den indeholder, jo tættere er den originale lydoptagelse. Bithastigheden bestemmer også MP3-filstørrelsen: en sang på fire minutter kodet med 128 kbps tager lidt over 3,5 MB, mens den samme sang kodet til 320 kbps kræver mere end 9 MB plads.

Valg af en bitrate

Når du konverterer en lydfil eller ripper din cd-samling til MP3, skal du angive den bithastighed, som koderen skal bruge. Vælg en bithastighed baseret på den lydtype, du koder, og det ønskede formål. Hvis du konverterer et foredrag eller andet lydformat, er en bithastighed på 128 kbps mere end tilstrækkelig. Hvis du koder MP3'er til brug med en bærbar medieafspiller, giver en bithastighed på 192 kbps normalt en god balance mellem lydkvalitet og filstørrelse. Hvis du arkiverer din cd-samling til MP3-format, skal du kode filerne med 320 kbps.

Variabel bithastighed

Variabel bithastighedskodning ændrer en MP3's bithastighed afhængigt af den datatype, der findes på et givet punkt i lyden. For eksempel kan en variabel bithastighedskoder kode for en informationstæt del af en MP3 med 320 kbps; når lyden indeholder et afsnit af stilhed, falder koderen dog bithastigheden ned til 32 kbps. Hvis en MP3's bithastighed er et usædvanligt antal - for eksempel 204 kbps - indikerer dette, at MP3-skaberen kodede det med en variabel bithastighed.

Konvertering af bithastigheder

Selvom de fleste MP3-konverterings- og kodningsprogrammer kan ændre en MP3 til en anden bithastighed, er dette generelt ikke en god idé. Konvertering af en MP3 til en højere bithastighed tilføjer ikke flere lydoplysninger til filen, så lydkvaliteten ikke øges. Konvertering af en MP3 til en lavere bithastighed reducerer dens filstørrelse, men kan også introducere lydartefakter, da koderen komprimerer en allerede komprimeret fil. Hvis du har brug for en MP3-fil for at have en anden bithastighed, skal du genkode en MP3 fra kildecd-lyden eller WAV-filen.