Directional Vs. Multidirektionel antenne

Processen med at oprette hjemmeunderholdningsudstyr tvinger ofte forbrugerne til at vælge mellem forskellige typer hardware. Et af disse valg er at vælge mellem retningsbestemte og multidirektionelle antenner. Begge har fordele og ulemper.

Retningsbestemt

Retningsbestemte antenner giver det stærkeste signalmodtagelse af alle antenner til hjemmebrug ved at pege direkte på tv-sendere og modtage signaler fra fjerne stationer. Som et resultat er disse antenner utilstrækkelige modtagere af flere stationer i flere retninger. Retningsantenner er bedst til modtagelse af stationer, hvor signalerne er svage. De kan udstyres med en rotator for at ændre deres mål.

Multidirektionel

Multidirektionelle antenner, også kaldet omnidirektionelle antenner, kan modtage signaler fra alle retninger. Da disse antenner ikke fokuserer på en bestemt sender, har signalstyrken en tendens til at være betydeligt mindre end med retningsbestemte antenner. Disse antenner er et godt valg, hvor flere tv-sendere er relativt tætte og signalerne er stærke.

Hybrid

Smart antenner fungerer som en hybrid mellem retningsbestemte og multidirektionelle antenner. De kan modtage signaler fra alle retninger. De konfigurerer dog automatisk interne elementer til at fungere mere som retningsbestemte antenner. Selvom de ikke er så effektive som retningsbestemte antenner, er de mere effektive modtagere af svagere signaler end multidirektionelle antenner.