Sådan oprettes symbolske links på kommandolinjen i Mac OS X

Et symbolsk link, der oprettes på kommandolinjen, tillader et linket objekt i filsystemet at pege på et originalt objekt på en anden placering. På denne måde opfører symbolske links sig meget som et alias gør i Mac OS X GUI, bortset fra at link og reference mellem filer eller mapper udføres på et lavere niveau og dermed kan pege direkte til ved forskellige applikationer eller brugers formål. Dette kan være nyttigt i mange situationer for avancerede Mac-brugere, fra at give lettere adgang til et bestemt sted, at aflaste en applikationsmappe til en anden harddisk og meget mere.


For at lave og indstille et symbolsk link på kommandolinjen i OS X, vil du bruge kommandoen ln med -s flag, uden at -s flag er et hardt link indstillet, hvilket ikke er det, vi søger gør her Start terminalen for at komme i gang.

Sådan laver du en symbolsk link

Den grundlæggende syntaks for at skabe et symbolsk link (eller blød link) er som følger:

ln -s /path/to/original/ /path/to/link

Det vil pege / bane / til / link til den oprindelige placering, i dette tilfælde / bane / til / original /

Eksempel syntaks for at lave bløde links på terminalen

Hvis du for eksempel vil oprette et symbolsk link til brugeren Downloads-mappen, der linker den til en mappe på et separat monteret drev, kan syntaxen se ud som følger:

ln -s /Volumes/Storage/Downloads/ ~/Downloads/

Det vil forbinde de aktive brugere ~ / Downloads / mappe til en mappe med navnet "Downloads" på det monterede drev kaldet "Storage". Hvis en sådan mappe og et drev eksisterede, ville dette i grunden tillade alle filer, der typisk ville forekomme i mappen brugerdownloads, for at gå til det andet monterede lydstyrke i stedet for at aflæse oplagringsbelastningen til det separate drev, samtidig med at udseendet af en ~ / Downloads / mappe til brugeren. Som tidligere nævnt virker dette meget som et alias.

Et andet eksempel ville være at tilbyde lettere adgang til et ellers begravet binært ved at forbinde kommandoen til / usr / sbin /

sudo ln -s /A/Deeply/Buried/Path/ToApp.framework/Resources/command /usr/sbin/commmand

Dette ville give brugeren mulighed for at skrive 'kommandoen' og få adgang til binæret, uden at skulle prefikse kommandoen med hele banen.

Bløde links har mange potentielle anvendelser, og hvis du har været en langvarig læser af OSXDaily, har du utvivlsomt overgået dem før i andre artikler, fra at få lettere adgang til den kraftfulde lufthavnskommando, at placere monterede NTFS-volumener på skrivebordet til flytter lokale iTunes iPhone-backupmapper til eksterne drev, for at tilføje en papirkurv-ikon til brugerens skrivebord som retro Mac OS-versioner eller endda placere en applikationsbuffermappe på en RAM-disk for hurtig hurtig adgang til data og caching. De praktiske anvendelser er utallige, og at lave symbolske links vil fungere i ethvert unix OS, så ud over Mac OS X kan du anvende den samme idé til linux eller FreeBSD.

Sådan fjerner du en symbolsk link

Selvfølgelig skal skabte symbolske links en gang være fortrydte. Dette er nemt med rm, eller ved at bruge kommandoen 'unlink' som følger:

rm /path/to/symlink

eller

unlink /path/to/symlink/

I det væsentlige fjerner den lille fil (igen som et alias), der refererer til det symbolske link til det oprindelige element.

Fjernelse af et symbolsk link sletter ikke nogen filer eller mapper ud over det definerede link, det fjerner blot referencen fra det linkede element til det oprindelige element.

Kendskab til nogen særlig store anvendelser eller tricks med symbolske links? Lad os vide i kommentarerne!