Sådan bestemmes en computers videresalgsværdi

At sælge en ældre computer er vanskelig. Det vigtigste, der påvirker det videresalgsværdien, er alder. Teknologien udvikler sig hurtigt, hvilket gør ældre computere hurtigt forældede. Det betyder, at videresalgsværdier falder på lignende måde. Du får mere til computeren ved at sælge den, før den bliver forældet. Der er et par ting, du kan gøre for at bestemme dens videresalgsværdi.

Trin 1

Kontroller computerens dagsværdi på webstederne Brugt pris og gadeværdi (se Ressourcer). Du skal kende producenten af ​​computeren. Den værdi, du får, vil være et nationalt gennemsnit, som kan være lavere eller højere end videresalgsværdien i dit lokalområde. Brug disse oplysninger som en guide til at bestemme din computers sandsynlige gennemsnitlige videresalgsværdi.

Trin 2

Besøg online-sider som Craigslist.com eller eBay.com for at se, hvor meget lignende computere sælger for. På eBay skal du vælge "udfyldte lister" fra venstre sidepanel for at finjustere din søgning. Dette giver dig mulighed for at se, hvilke computere der faktisk blev solgt, og hvilke der ikke gjorde det, hvilket giver dig en anden måde at nøjagtigt måle din computers videresalgsværdi på. (Husk, at forsendelsesomkostninger sænker videresalgsværdien af ​​nogle af computerne på eBay, så du muligvis kan få mere lokalt).

Gennemse din lokale avis klassificerede annoncer for lignende computere, der sælges i dit lokale område. Du finder muligvis ikke den nøjagtige model, men skal være i stand til at finde ud af, hvor mange penge der sælges andre maskiner til i området.