Sådan konverteres scanningsdokument til rich text-format

Transskription af et dokument kan være en kedelig opgave afhængigt af hvor meget tekst der er involveret og din skrivehastighed eller nøjagtighed. Heldigvis gør "OCR" -teknologi (optisk tegngenkendelse) det muligt for dig at udtrække tekst fra scannede billeder, som du derefter kan kopiere og indsætte direkte i det valgte tekstdokument, inklusive "rich text file" -formatet. Hvis du har den fulde version af Adobe Acrobat Reader, kan du gøre dette inden for programmet. Ellers kan du bruge en gratis onlinetjeneste.

Brug af Acrobat Pro

Trin 1

Start Acrobat, og klik på "Opret PDF." Vælg indstillingen "Fra scanner", og marker afkrydsningsfeltet "Gør søgbar (kør OCR)" under overskriften "Tekstgenkendelse og metadata".

Trin 2

Klik på knappen "Valgmuligheder" og vælg "Søgbart billede" i menuen "Output", og klik derefter på "OK" for at scanne.

Når scanningen er afsluttet, skal du bruge standardværktøjet "Vælg" til at fremhæve, kopiere og indsætte din tekst i WordPad eller NotePad. Gennemgå din tekst, og gem dit dokument i .rtf-format.

Brug af gratis software

Trin 1

Scan dit billede på din computers harddisk ved hjælp af softwaren, der følger med din scanner. Dit outputformat er ikke vigtigt, uanset om du vælger PDF eller .JPG.

Trin 2

Ret din webbrowser til et af de links, der er anført i afsnittet "Ressourcer". Vælg dit billede fra din computers harddisk, og klik på "Upload" for at overføre dine oplysninger til webstedets server.

Trin 3

Beslut om et outputformat. Mens alle disse tjenester giver dig mulighed for at konvertere direkte til RTF, vil du måske vælge almindelig tekst, da tekstformatet ikke understøtter nogen formateringsunøjagtigheder, som OCR opfanger.

Trin 4

Vælg og kopier din tekst fra hjemmesiden. Åbn et tomt WordPad- eller Notepad-dokument (Teksteditor, hvis du bruger Mac). Indsæt din tekst i dokumentet. Gennemgå dit dokument, og rette eventuelle unøjagtigheder.

Hold tasterne "Ctrl" og "S" ("Kommando" og "S" på en Mac) nede på samme tid for at åbne dialogboksen "Gem". Vælg "Rich Text Format" (.rtf) fra outputindstillingerne, og klik på "Gem" for at gemme din fil.