Sådan vises filer i rodbogen på en harddisk

Rodmappen på en harddisk er den øverste mappe på en harddisk. Hver harddisk har sin egen rodmappe. Alle andre mapper eller mapper på harddisken ligger under rodmappen. I operativsystemerne Windows og Unix er det let at vise filerne i rodmappen på en harddisk. Selv for dem, der foretrækker at bruge kommandolinjen, er processen stadig meget enkel.

Trin 1

For at se rodmappen på et Windows-system via GUI skal du klikke på Start og derefter klikke på Denne computer. Vinduet viser alle kendte harddiske på Windows-systemet. Klik på et af drevne for at få vist filerne i rodmappen til den harddisk. Klik på tilbage-knappen og derefter på et andet drev for at se en anden harddisks rodmappe.

I et Linux- eller Unix-system med en GUI kan du gøre noget, der ligner Windows-eksemplet ovenfor ved hjælp af det filbrowseprogram, der er tilgængeligt på dit Linux- eller Unix-system. Det filbrowseprogram, du bruger, varierer fra operativsystem til operativsystem.

Trin 2

Hvis du vil se rodmappen fra kommandolinjen på et Windows-system, skal du klikke på Start og derefter kigge efter kommandolinjeprogrammet i mappen Programmer. Når du har fundet kommandolinjeprogrammet, skal du køre det. På et Linux- eller Unix-system skal du kigge efter et ikon, der ligner en computerterminal på skrivebordet. Klik på computerens terminalikon for at åbne et kommandolinjevindue.

Trin 3

Skriv "cd c: \", hvor C er harddiskens drevbogstav, på Windows-kommandolinjen. Kommandoen "cd" i Windows, Unix og Linux står for Change Directory. Denne kommando ændrer din kommandolinjeplacering til C-harddiskens rodmappe.

I Unix og Linux skal du skrive "cd \" for at ændre din kommandolinje til rodmappen til bootdrevet. For at få rodmapperne til andre harddiske skal du køre kommandoen "df" for at få en liste over monterede filsystemer og bruge kommandoen "cd" for at komme til dem. For eksempel, hvis et andet drev er monteret som / eksport, er "cd" -kommandoen, du kører, "cd / eksport."

Liste filerne i biblioteket. Skriv "dir." På Windows-kommandolinjen. Skriv "ls" i stedet for Unix og Linux. I begge tilfælde viser disse kommandoer filerne i den aktuelle mappe, som skal være rodmappen på harddisken.