iBooks Forfatter til Mac OS X Gør det muligt at oprette interaktive iPad-bøger

Apple har udgivet iBooks Author, en nem at bruge app til Mac OS X, som lader nogen oprette interaktive multi-touch bøger til iPad, disse kan udgives på iBookstore eller iTunes U og tilbydes som gratis eller betalt titler.

iBooks Forfatter bør være et stort hit med både små og store forlag, lærere og alle andre, der ønsker at blive en offentliggjort eBook forfatter. Selvom det oprindelige mål er det uddannelsesmæssige marked, der fremgår af alle seks skabeloner, er lærebøger, har iBooks Author virkelig meget bredere appel og kan meget vel starte en uafhængig iPad bogudgivelse dille på iBookstore ligesom App Store gjorde år siden for apps. Jeg har leget rundt med appen hele morgenen, og det er virkelig rart, med overraskende kraftfulde værktøjer sat i en brugervenlig grænseflade.

iBooks Forfatter er en gratis download og kræver Mac OS X 10.7.2 eller nyere og iTunes 10.5.3 eller nyere:

  • Download iBooks Forfatter fra Mac App Store

En uheldig forhindring for udgivelse, der ligger uden for Apples kontrol: ISBN-numre. ISBN er en række numre, der sælges af en monopolistisk organisation, der opkræver en højopblæst $ 125 for et enkelt nummer eller sælger dem i pakker på $ 1000. Disse tal kræves til at sælge en bog gennem iBookstore (eller andre steder for den sags skyld). Bortset fra det er der ingen gebyrer knyttet, men Apple tager deres sædvanlige 30% af hvert bogsalg for at levere iBooks service og butik.

Hvis du er interesseret i iBooks forlagsprogram, må du ikke gå glip af iBooks Author Gallery og se Apples FAQ på sagen.