Hvordan genstarter jeg en Wii?

Lejlighedsvis fryser Nintendo Wii-konsollen eller har en slags fejl, der kræver genstart af maskinen. Mens det er frustrerende, betyder det ikke nødvendigvis afslutningen på dit spil eller din konsol. I disse situationer kan en hurtig fejlfindingssession løse de fleste af problemerne og få dig tilbage i spillet.

Grundlæggende genstart og fejlfinding

Frysning og nedbrud på en Nintendo Wii er sjælden og normalt en fluke forårsaget af en eller anden tilfældig fejl i koden. Hvis skærmen holder op med at bevæge sig helt eller bliver helt sort, har du muligvis ved et uheld styrtet Wii. Nogle spil bruger fryser og bladkouts i historiefortælling, så der er en chance for, at det skal fryse eller gå ned på det tidspunkt - men disse er normalt angivet ved at have noget bevægelse på skærmen.

Først skal du kontrollere alle knapperne på controlleren for at afgøre, om du trykker på nogen af ​​dem eller ryster fjernbetjeningen eller nunchuk-vedhæftede filer overhovedet forårsager nogen bevægelse på systemet. I så fald kan frysen være en del af spillet, så vær tålmodig, mens den spiller dette øjeblik. Hvis skærmen ikke ændres i et par minutter, kan du prøve at trykke på tænd / sluk-knappen foran på Wii-konsollen. Hvis du trykker på konsolens tænd / sluk-knap, skal det genstarte det hurtigt, men hvis konsollen ikke slukkes, skal du holde en af ​​tænd / sluk-knapperne nede, indtil den gør det. Hvis dette stadig ikke fungerer, kan du prøve at tage konsollen ud af strømmen. Vent cirka fem minutter, før du tilslutter det igen, og prøv igen. Du mister ikke-gemte fremskridt i spillet, men det skal nu køre.

Når du vender tilbage til det punkt, hvor spillet frøs, skal du prøve at nærme sig det anderledes - foretag en ændring i din karakter, erhverv nogle nye ting og prøv at passere gennem punktet i en lidt anden vinkel - disse foranstaltninger kan hjælpe med at forhindre spil fra at fryse igen. Hvis det fryser igen, skal du undersøge din spildisk for ridser.

Gendan fabriksindstillinger

I sjældne tilfælde skal du muligvis gendanne systemet til dets fabriksindstillinger. Dette betyder, at det vil slette alt på harddisken og rydde alle dine indstillinger. Hvis dit system er særligt problematisk, kan dette være nødvendigt. Dette er en sidste udvej, da du mister alle gemte spilfiler, som du ikke har sikkerhedskopieret til et SD-kort.

Åbn Wii-systemhukommelsen, og find derefter gendannelsesindstillingen. Vælg "Ja", og lad systemet stå i et par minutter for at tømme hukommelsen. Dette skal løse eventuelle genstartproblemer, men vil også slette alt, hvad der er gemt på harddisken. Mens du kan downloade ethvert WiiWare- eller Virtual Console-indhold igen, mister du alle gemte filer, som du ikke har kopieret til et SD-kort. Du mister også de valgte internetindstillinger og andre indstillinger, der er gemt i Indstillinger.

Yderligere support

Hvis ingen af ​​ovenstående foranstaltninger hjælper med at rette Wii, skal du kontakte Nintendo. Hvis du har købt systemet for nylig, jo hurtigere du gør dette, jo bedre. Hvis du stadig er dækket af en garanti, kan Nintendo reparere systemet gratis - ellers vil du blive opkrævet betaling for reparationen.