Sådan ved du, hvilke programmer du kan slette

Hvert program, du installerer på din computer, optager plads på din harddisk. Derudover indgår forskellige leverandører aftaler med computerproducenter om at få deres produkter installeret på nye computere. Da pladsen på din harddisk aftager, eller din computer begynder at udvise problemer efter installation af et nyt program, skal du muligvis fjerne programmer fra din computer. For sikkert at fjerne programmer skal du vide, hvordan du identificerer, hvilke programmer der er sikre at fjerne.

Trin 1

Opret en liste over programmer, du bruger hver dag.

Trin 2

Tjek din Start-menu for programmer, du ikke genkender. Bemærk disse på din liste; sandsynligvis er de sikre at slette.

Trin 3

Klik på "Kontrolpanel" i menuen Start, og vælg "Afinstaller et program", hvis du bruger Windows Vista eller Windows 7. Klik på "Tilføj eller fjern programmer", hvis du bruger Windows XP.

Trin 4

Ignorer programmerne på din liste eller andre programmer, du ser, du bruger ofte. Klik på programmer, du selv har installeret, men ikke længere bruger. Du kan afinstallere dem sikkert ved hjælp af indstillingen "Afinstaller".

Trin 5

Åbn mappen "Programfiler" fra startmenuen, og find mappen til det program, du ikke er bekendt med. Nogle gange er programmet indeholdt i en mappe til skaberen af ​​softwaren. For eksempel er alle Adobe-programmer installeret i en mappe mærket "Adobe". Åbn programmets mappe.

Find programmets eksekverbare fil, som er en fil, der slutter med ".exe." Højreklik på filen, og vælg "Egenskaber". Klik på fanen "Detaljer" i egenskabsskærmen for at se en detaljeret beskrivelse af programmet. Find ud af, om du har brugt programmet for nylig. Hvis ikke, skal du vende tilbage til Kontrolpanel og afinstallere det.