Hvad er de forskellige zoner til HDTV-antenner?

Forbrugerelektronikforeningen har udpeget syv zoner til HDTV-antenner. En zone beskriver tv-modtagelsesforholdene i en bestemt geografisk placering i forhold til en bestemt kilde. For eksempel vil modtagelsesforholdene være meget bedre fra et nabosendingssystem end en station, der sender længere væk. Hver zone kræver en anden type udendørs antenne for at hente udsendelser.

Gul zone

Denne zone får den bedste modtagelse og findes, hvor udsendelseskilden er tæt på det modtagende fjernsyns geografiske placering. Små omni- eller multi-retningsantenner anbefales til denne zone. Det kan endda være muligt at få god modtagelse med en indendørs HDTV-antenne.

Grøn zone

Den grønne zone kræver en medium omni eller multidirektionel udendørs antenne. I denne zone er signalet lidt svagere end i den gule zone. Det kan dog være muligt at modtage en modtagelse med en forstærket indendørs HDTV-antenne.

Lysegrøn zone

Store omni- eller multi-retningsbestemte antenner eller små retningsbestemte antenner er nødvendige for at få modtagelse i denne zone. Denne type antenne kan dog mislykkes, hvis der er høje bygninger eller bjerge i det geografiske sted for det modtagende tv, i hvilket tilfælde en antenne, der passer til den røde zone, er nødvendig.

Rød zone

I denne zone er der brug for medium retningsbestemte antenner. Denne antenne er den mest anvendte type og anbefales også til enten de gule, grønne eller lysegrønne zoner, hvis der er mange høje strukturer omkring.

Blå zone

I den blå zone er HDTV-signalet svagt, så der kræves en mellemretningsantenne med en forforstærker eller en stor retningsantenne for at modtage en udsendelse i dette område. Disse antenner er installeret højt på hustagene.

Violet Zone

For at modtage udsendelser i denne zone er der brug for en stor retningsantenne med en forforstærker. Høj installation på taget er også påkrævet.

Pink Zone

Denne zone modtager det svageste signal, og det kræver en stor retningsantenne med en kraftigere forforstærker end den, der bruges i den violette zone. Antenner i violette og lyserøde zoner skal installeres af fagfolk, og de ved, hvilken forforstærker der er passende at bruge.