Tag hurtigt tag på filer og mapper med en træk og slip i Mac OS X Finder

Filmærkning på Mac er en del af Mac OS X, men dem, der har brugt funktionen Labels til at hjælpe med at håndtere deres filer i tidligere versioner af Mac OS X, bemærker, at det faktisk er meget ens. Dybest set du 'tag' en fil, og så bliver den forbundet med det tag, hvilket giver mulighed for nem fil sortering, søgning og ledelse. Tagging er let at bruge, og hvad er sandsynligvis de to enkleste måder at tagge filer på, er under filbesparelsesprocessen, som vi diskuterede med nogle andre grundlæggende Mavericks-tips her, og også med det meget nyttige drag & drop-trick, som vi vil dække næste.

Drag og slip tagging kan være den bedste måde at bruge tags på fra Finder, fordi du ikke blot kan tagge en enkelt fil ved blot at droppe den på det tag, du ønsker at tildele, men det giver mulighed for hurtig batch tagging af store grupper af filer og mapper med samme trick.

Sådan tagger du filer i Mac OS med Drag & Drop

  1. Fra Mac OS X Finder skal du vælge en fil, gruppe af filer, mappe eller flere mapper
  2. Træk og slip de valgte elementer i ønsket tag inden for Finder sidebjælke

Du skal naturligvis have Finder sidebjælke for at være synlig for dette trick at arbejde, hvis det er skjult af en eller anden grund kan du afsløre hele sidebjælken igen ved at trykke på Command + Option + S, hvis tagsne selv er skjulte, skal du sandsynligvis bare svinge over teksten "TAGS" og klik på "Vis", når den vises.

Super simpelt, ikke? Dette træk og slip-trick er den hurtigste måde at hurtigt tagge dine filer og mapper direkte fra Mac OS X Finder. Når en fil er mærket, vil den have et lille cirkulært ikon ved siden af ​​det, der angiver den relaterede farve. Filer mærket med flere forskellige tags (ja, du kan tildele flere tags til noget) vil have flere overlappende farvecirkler ud for filnavnet.

Selvfølgelig er hele tagningspunktet, at det giver mulighed for enkel fil sortering og styring. Nu hvor du har tagget nogle ting, kan du bruge det samme Finder sidebjælke til at sortere og matche filer, der udelukkende passer til de givne tags. Alt du skal gøre er at klikke på respektive tag i Finder sidebjælke for at vise alle filsystemelementer, der er tildelt det pågældende tag:

Du kan måske oprette eller omdøbe nogle få tags for at få mest muligt ud af dette. Det kan gøres direkte fra sidebjælken eller med Finder-præferencer.

Utilsigt gav noget noget forkert tag? Sletning eller fjernelse af tags fra en fil er lige så enkel, du kan bare højreklikke på en fil, en mappe eller en gruppe af filer, og vælg derefter det samme tag for at fjerne det.

Og ja, Tags plejede at blive kaldt "Labels", bare hvis du undrede dig over, hvorfor nogle af dette lyder så velkendte for langvarige Mac-brugere.