Se, hvor lang tid du har været aktivt ved hjælp af en Mac med Aware

Da mange af os bruger betydelige dele af dagen, der sidder ved et skrivebord og arbejder på en Mac, kan det være rart at vide, hvor længe du har arbejdet på computeren. Sikker på, at du kan holde øje med det selv ved at se uret eller bruge et stopur, og der er endda en række apps, der overvåger din brug af computeren, men en anden mulighed kommer i en lettere form, kaldet Aware.

Aware er en lille og enkel app, der sidder i din menulinje og sporer, hvor længe du har brugt Mac'en aktivt i timer og minutter. Den lille timer nulstiller tilbage til nul hver gang du træder væk fra computeren lidt og kommer tilbage. Det er alt, hvad det gør, det fortæller dig ikke at gøre noget på et bestemt tidsrum, det betyder ikke, det er bare en simpel timer, hvor du kan vide, hvor længe du aktivt bruger Mac'en til enhver tid. Lyder godt? Hvis det er tilfældet, kan du få det gratis fra Mac App Store, det virker med alle moderne versioner af Mac OS X:

  • Få opmærksom på Mac App Store (gratis)

Aware er også helt nonjudgmental - Jeg ved, at det lyder lidt sjovt, det er en app, hvordan kan det være dømmende !? Men de fleste apps, der har det formål at spore din computerforbrug, forsøger at forpligte dig til at gøre noget - et klassisk eksempel er Apple Watch stand-up påmindelse, som bugser dig om at stå op hver time, hvis du har siddet for længe. Aware gør ikke det, der er ikke noget gnistrende eller minde om, at du har stirret på skærmen for længe eller siddende for meget tid, det holder bare tælleren for dig, og du kan gøre, hvad du vil med det . Hvis det ikke betyder noget, stort, hvis det betyder alt, stort.

Jeg har brugt appen i et par dage nu, og jeg kan godt lide det, især da det ikke nagler mig og så er der ingen distraktioner involveret. Hver gang imellem kigger jeg op på menulinjen på Mac'en og beslutter, at jeg har været i lejrpladsen ved bordsstolen for længe og tager en pause. Jeg kunne ønske, at det var en løbende historie, men jeg er ikke sikker på, hvor meget det faktisk betyder noget.

Takket være Lifehacker for at påpege den nyttige find.