Hvad er årsagerne til sociale netværk?

Sociale netværkswebsteder som Facebook og MySpace er husstandsnavne. De giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse, kommunikere og dele medier som fotos og videoer. Hvad der måske ikke er velkendt, er hvad der udløste oprettelsen af ​​sociale netværk. Siden 1997 har forskellige mønstre af efterspørgsel, efterligning og gradvis udvidelse fået sociale netværk til at omdanne fra grundlæggende, obskure steder til komplekse, populære.

Sociale netværk forklaret

For at forstå, hvad der forårsagede sociale netværkswebsteder, skal disse medier defineres. Dana Boyd fra University of California og Nicole Ellison fra Michigan State University definerer sociale netværkssider som steder, hvor folk kan oprette en "offentlig eller semi-offentlig profil" i et system, oprette forbindelse til andre brugere og se deres eller deres kammeraters information .

Efterspørgsel

I 1997 blev Internettet mere og mere populært og tiltrak flere og flere brugere. Dette nye kommunikationsmedium gav folk et ønske om at få forbindelse med andre. Til dette formål blev Sixdegrees.com oprettet som det første websted for sociale netværk. Dens funktioner var ret grundlæggende. Folk kunne oprette en profil med en liste over venner, gennemse disse lister og sende beskeder til andre. Imidlertid oversteg kravet, hvad Sixdegrees.com kunne levere. Brugere klagede over, at der var lidt andet at gøre end at acceptere og liste venner. Alligevel var dette krav katalysatoren for oprettelsen af ​​komplekse sociale netværkssider i fremtiden.

Låntagning

Mellem 1997 og 2001 inspirerede ønsket om at socialisere mere innovative og avancerede former for socialt netværk. Skabere af forskellige netværkswebsteder studerede andre og formede deres egne kreationer efter dem. Mens der var opstået mere komplekse sociale og datingwebsites, opstod der også professionelt socialt netværk. Ryze.com blev oprettet i 2001 udelukkende rettet mod forretningsfolk og investorer. Ryze førte til et samarbejde med andre virksomheder, der resulterede i oprettelsen af ​​Tribe, LinkedIn og Friendster. Af disse fire havde Tribe moderat succes, mens LinkedIn opnåede massepopularitet blandt professionelle. Det var denne gratis deling af ideer, der bidrog til årsagerne til sociale netværkssider.

Publikumsudvidelse

Da en brugerbase er nødvendig for at et socialt netværkswebsted kan blomstre, får udvidelsen af ​​publikum dem til at vokse. I 2003 blev MySpace lanceret. Oprindeligt blev det et populært sted for uafhængige rockbands, der havde forladt Friendster. Til gengæld begyndte fans af disse bands at tilmelde sig. Deres teenagefansbase ønskede at holde kontakten, så i 2004 tilmeldte teenagere sig ofte. Andre teenagere blev introduceret til MySpace gennem ældre venner og familie. Da denne demografi voksede på MySpace, opfordrede de også deres jævnaldrende til at deltage. Med mund til mund steg MySpaces popularitet eksponentielt. Facebook opstod på en lignende gradvis måde. Oprindeligt var medlemskab begrænset til Harvard-studerende. Til sidst udvidede den sig til alle medlemmer af college og gymnasium, før den blev åben for alle.

Forsvar

Ifølge en CBS-rapport er en ulempe ved sociale netværk som Facebook, at arbejdsgivere ofte bruger det til at undersøge potentielle ansøgere. Hvis en potentiel arbejdsgiver ser noget, som han finder upassende, kan det underminere en persons chancer for at blive ansat. Som en forebyggende foranstaltning er netværk som Ziggs dukket op. Ligesom LinkedIn er Ziggs et professionelt socialt netværk, men med en ekstra fordel. Ikke kun giver det folk mulighed for at oprette professionelle profiler, men dette websted er designet til at få disse konti normalt til at komme først under internetsøgninger.