Sådan fejlfindes en blokeret URL

Langt størstedelen af ​​URL-adresser er relativt sikre at gennemse og udgør ingen trussel for den gennemsnitlige computerbruger. Der er dog mange webadresser, der udgør en trussel mod et antal computerbrugere. Skoler og virksomhedsnetværk bruger webfiltreringssoftware til at blokere ubehagelige eller uproduktive URL'er, mens antivirussoftware blokerer URL'er, der fungerer som en kanal til vira og malware. Desværre kan fejl blokere almindelige webadresser, der ikke udgør en sikkerhedstrussel.

Trin 1

Indtast webstedets IP-adresse i din browsers adressefelt i stedet for URL'en. Hvis adressen stadig er blokeret, kan både IP-adressen og URL'en være på en sortliste over antivirus- eller webfilter.

Trin 2

Tjek din webbrowsers sikkerhedsindstillinger. Naviger til din webbrowsers "Sikkerheds" -indstillinger, og sørg for, at URL'en ikke er angivet på browserens sortliste. Hvis det er muligt, skal du sænke browserens sikkerhedsindstillinger til "Medium" og prøve at få adgang til URL'en igen.

Trin 3

Sørg for, at din antivirussoftware ikke har URL'en på sin sortliste. Naviger til antivirussoftwares sortliste, og kontroller, om URL'en er angivet. Fjern i så fald URL'en fra listen eller opret en "undtagelse", der giver dig adgang til URL'en.

Kontroller, om webfiltreringssoftware, der er installeret på selve netværket, blokerer URL'en. Hvis URL'en er sikker i henhold til netværkspolitikken, men alligevel er blokeret, skal du kontakte dit netværks IT-afdeling for yderligere hjælp.