Sådan forkorter du et hovedtelefonkabel

Hovedtelefonkabler kan nogle gange være alt for lange og blive sammenfiltrede eller i vejen. For at undgå denne ulejlighed er det bedst at forkorte dit hovedtelefonkabel til en længde, der passer til. Hovedtelefonekabler tilsluttes din lydenhed ved hjælp af stereotelefonstik. Der er to hovedtelefonstik: 1/8 tommer (2,5 mm) telefonstik primært til brug sammen med mobiltelefoner og det lidt større 3/32 tommer (3,5 mm) telefonstik, der bruges til at forbinde headset til iPod og MP3-afspillere. Hvis du vil forkorte dit hovedtelefonkabel, skal du tilslutte dit hovedtelefonstik igen. Opgaven er ret ligetil.

Trin 1

Få et nyt hovedtelefonstik i din elbutik, inden du forkorter dit hovedtelefonkabel. Det er altid bedst at bruge et nyt stik: De er billige. Sørg for, at du køber det samme stik, som du allerede har på dit hovedtelefonkabel.

Trin 2

Klip dit hovedtelefonkabel med en lille kniv til den længde, du har brug for.

Trin 3

Fjern 1/2-inch fra det ydre plastbelægning på dit hovedtelefonkabel. Brug wire strippere eller en lille kniv. To ledninger vil blive eksponeret, begge dækket af tynd trådfletning. Ledningerne er normalt farvet rød og sort.

Trin 4

Skræk tråden fletning fra de to farvede ledninger og vrid sammen med fingrene. Du har to farvede ledninger og en strimmel snoet trådfletning.

Trin 5

Fjern 1/4-tommer af de farvede røde og sorte overtrukne ledninger omhyggeligt med strippere eller en lille kniv. Disse ledninger er meget tynde, så hvis du klipper gennem ledningen, skal du starte forfra.

Trin 6

Placer dit hovedtelefonkabel i en lille klemme med ca. 2 tommer fremspringende. Rør ved trådfletningen med dit loddejern og lodde. Lad nok lodde smelte, så det overtrækker ledningen, der fletter dem, fjernes fra ledningen og lad den køle af.

Trin 7

Gentag processen for den røde og sorte ledning. Lad ledningen køle af, og tag den derefter ud af klemmen.

Trin 8

Fjern dækslet fra dit nye hovedtelefonstik, og skub dækslet over hovedtelefonkablet. Flyt det op ad kablet, så det ikke falder af.

Trin 9

Placer hovedtelefonstikkets krop i en lille klemme. Sørg for, at de tre terminaler stikker ud. Stram ikke for hårdt.

Trin 10

Sæt ledningsfletningen på stikkets centrale terminal. Det er normalt længere end de to andre terminaler og kan være mærket "jordet". Indfør dit loddejern til trådfletningen og terminalen, og lad loddet smelte. Fjern loddejernet, og loddet hærder, og smelt ledningen og terminalen sammen.

Trin 11

Gentag processen for de to farvede ledninger, der fastgør dem til de mindre terminaler. Nogle gange er de mærket "R" eller "+" og "L" eller "-". Fastgør henholdsvis de røde og sorte ledninger. Hvis de ikke er mærket, skal du oprette forbindelse til en af ​​terminalerne. Lad donkraften og ledningen afkøle helt, og tag den derefter ud af klemmen.

Skub dækslet til hovedtelefonstikket ned ad kablet, og skru det på stikket. Sæt dit hovedtelefonstik i din lydenhed for at kontrollere, at den fungerer.