Kan du oprette en Facebook uden en e-mail?

Facebook er Internets mest brugte sociale netværksside med mere end 500 millioner brugere i august 2011 ifølge Facebook. For at du kan tilmelde dig en Facebook-konto, skal du først indtaste nogle personlige oplysninger inklusive din e-mail-adresse. Facebook lader ikke enkeltpersoner tilmelde sig uden en bekræftet e-mail-adresse af sikkerheds- og kommunikationsformål.

Tilmelding

Når du besøger Facebooks (facebook.com) hjemmeside, har du mulighed for at logge ind på din nuværende Facebook-konto eller oprette en ny konto, hvis du ikke allerede har en. Når du opretter en ny konto, bliver du bedt om at give flere personlige oplysninger: dit fulde navn, den e-mail-adresse, du vil bruge, en adgangskode, dit køn og din fødselsdag. Faktisk er din e-mail-adresse så vigtig for Facebook, at det er det eneste stykke information, du bliver bedt om at indtaste - og derefter indtaste igen som bekræftelse - ved tilmelding.

Sikkerhed

Der er to grunde til, at Facebook kræver, at du angiver en gyldig e-mail-adresse, når du tilmelder dig en ny konto. Den første grund har at gøre med sikkerhed. Facebook tillader kun en konto pr. E-mail-adresse; det betyder, at hvis du allerede har oprettet en konto ved hjælp af din e-mail-adresse, har du ikke tilladelse til at oprette et sekund ved hjælp af den samme e-mail. Dette beskytter Facebook mod ondsindede brugere, der spammer webstedet ved at oprette flere konti ved hjælp af den samme e-mail-adresse. Facebook bruger endda denne e-mail-adresse til at identificere dig; du skal indtaste e-mail-adressen sammen med din adgangskode hver gang du logger ind.

Meddelelse

Den anden grund til, at Facebook kræver, at alle brugere angiver en gyldig e-mail-adresse, er fordi det er den vigtigste måde, hvorpå det sociale netværkswebsted kommunikerer med sine registrerede brugere. Uanset om du glemmer din adgangskode, modtager en besked i din Facebook-indbakke eller har en ny venneanmodning, bruger Facebook den e-mail-adresse, du angav, da du tilmeldte dig din konto for at advare dig ved at sende en besked til din e-mail-indbakke. Facebook bruger endda denne e-mail til at hjælpe dig med at oprette din konto og sende dig en bekræftelses-e-mail til din indbakke, som du skal klikke for at afslutte Facebook-registreringsprocessen.

Skift din Facebook-e-mail

Hvis du ikke længere bruger den e-mail-adresse, som du tilmeldte dig din Facebook-konto med, kan du fjerne den og erstatte den med en ny kontakt-e-mail. Log ind på din Facebook-konto, og klik på fanen "Konto" øverst til højre på siden. Klik på "Kontoindstillinger" i rullemenuen. Rul gennem destinationssiden, indtil du ser e-mail-sektionen; Klik på linket "Rediger" yderst til højre i dette afsnit. Klik på linket til "Tilføj endnu en e-mail"; indtast din Facebook-adgangskode igen, når du bliver bedt om at afslutte processen. Vælg den nye e-mail-adresse som din primære e-mail til din Facebook-konto.