Sådan scannes en Microfiche til PDF

Elementer, du har brug for

  • Flatbedscanner med høj opløsning

  • Fotoredigeringssoftware, såsom Adobe Photoshop

  • PDF-indfangning og konverteringsværktøj

Før fremkomsten af ​​personlige computere og store periferiudstyr til masselagring blev mikrofiche ofte brugt som et middel til lagring og adgang til store mængder referencedata. En mikrofiche er et stort stykke glidefilm, hvor tusindvis af stykker data fanges og optisk reduceres til mikroskopisk størrelse. Dataene er organiseret i rækker og kolonner og tilgås ved hjælp af en microfiche-læser. En mikrofiche-læser forstørrer optisk dele af filmen for at gøre dem læsbare. En glideprojektor eller scanner fungerer på samme måde. Med en scanner, fotoredigeringssoftware og et PDF-optageprogram kan du konvertere en mikrofiche til PDF-format.

Tilslut en flatbed-scanner til din computer. En scanner med en opløsning på 7.200 punkter pr. Tomme (eller derover) anbefales.

Installer Adobe Photoshop eller lignende fotoredigeringssoftware, og indstil det, så det genkender din scanner. Applikationen skal forblive åben under scanning. Indstil billedegenskaber i fotoredigeringssoftwaren. Opløsningen skal være 6.400 prikker pr. Tomme eller højere i en bitdybde på 48 bit.

Installer et PDF-opsamlings- og konverteringsværktøj, såsom PDF Writer Pro (se Ressourcer).

Placer mikrofiche med forsiden nedad på scannerglaspladen. Sørg for, at filmen er placeret korrekt. Luk låget på scanneren.

Tryk på knappen "Start" eller "Scan" for at scanne emnet. Når det er scannet, skal billedet af mikrofiche vises i din fotoredigeringssoftware. Gem elementet som en bitmap (.BMP) eller JPEG (.JPG) fil.

Åbn dit PDF-optagelses- og konverteringsværktøj. Peg den mod billedfilen, du lige har oprettet ved hjælp af din scanner. Gem filen som et PDF-dokument. Billedopløsningen skal være mindst 600 punkter pr. Tomme, med valgt 16-bit gråtoner.

Tips

For bedre resultater skal du bruge en mikroficheholder, der isolerer filmen fra resten af ​​scannerglaspladen. Hvis en transportør ikke er tilgængelig, skal du fremstille en af ​​tungt hvidt papir eller karton.

Nogle PDF-konverteringsværktøjer har direkte adgang til en scanner.

Advarsler

Mange scannere af forbrugerkvalitet har svært ved at klare den meget fine opløsning af en mikrofiche. Som en generel tommelfingerregel, hvis du kan læse noget af teksten på en mikrofiche med det blotte øje, bør en foto- eller filmscanner med høj opløsning være tilstrækkelig til at registrere mikrofiche-data. Hvis ikke, kræves der professionel assistance til konvertering af mikrofiche.

Billeder, der er scannet i meget høje opløsninger, kan producere store filer. Sørg derfor for, at din computer har tilstrækkelig hukommelse og processorkraft til at håndtere dem.

Hvis du konverterer en mikrofiche til arkiveringsformål eller har brug for den bedste kvalitet, kan et antal virksomheder, der specialiserer sig i mikrofiche-konvertering, scanne det for dig mod et gebyr.

Dedikerede mikrofiche-scannere er tilgængelige, men dyre. De kan også kræve betydelige databehandlingsressourcer. Scanpro 1000 er et godt eksempel på en dedikeret mikrofiche og mikrofilmscanner.