Olympia skrivemaskine og båndinstruktioner

Hvis du ejer en original Olympia-skrivemaskine, ved du sandsynligvis, at du bruger en tysk maskine, men hvis ikke, vil brugervejledningen bekræfte det. Det tyske skrivemaskinefirma producerede modeller, der blev brugt i 1950'erne og 1960'erne, og de brugervejledninger, der fulgte med dem, var ufuldkomne eksempler på oversættelse. Selv maskinernes navne kan forårsage forvirring for engelsktalende; SG-, SM- og SF-betegnelserne er alle forkortelser for tyske ord, der henholdsvis oversættes til "stor skrivemaskine", "mellemstor skrivemaskine" og "flad skrivemaskine".

Generelle driftsinstruktioner

Træk vognens frigørelseshåndtag, og flyt vognen til den midterste position. Find udløsergrebet til papir på vognens højre side, og tryk på det. Indsæt et stykke papir mellem papirbordet og valsen, og drej vippeknappen for at justere papirets position til den rigtige højde bag papirstyret.

Klem marginstopperne på papirstyret, og flyt dem til den ønskede position for venstre og højre margen.

Brug linjepladsindikatorhåndtaget, som regel placeret på vognens venstre side, til at indstille linjeafstanden. Flyt armen til enkelt, 1,5 eller dobbelt afstand. Placering af linjepladsindikatoren til den bageste position markeret med et "." giver dig mulighed for at flytte pladen frit til det ønskede sted.

Tryk på berøringsjusteringstasten, hvis den er inkluderet i din model, placeret nederst til venstre på tastaturet for at justere den strejkekraft, der er nødvendig for at trykke på skrivemaskintasterne.

Båndinstruktioner

Flyt båndkontakten på højre side af tastaturet til den ønskede farve: sort, rød eller hvid. Båndet frem og tilbage er automatisk.

Vend båndspolen, når den første halvdel er løbet tør for at bruge både den øverste og den nedre halvdel af et farvebånd. Følg de nøjagtige instruktioner til din Olympia-model for at vende båndet.

Løft maskinens frontafdækning af. Vind det slidte bånd på spolerne. Træk i trådrullehåndtaget på kanten af ​​båndspolen. Frigør båndet bag båndstyret og båndkrogen. Fjern den gamle spole. Sæt en ny spole på spindelen. Tryk ned på "Skiftlås" -tasten og træk båndet gennem styret og båndkrogen. Slip "Skiftlås" -tasten for at bruge det nye bånd.

Advarsler

Se brugervejledningen til din Olympia skrivemaskine for specifikke instruktioner om brug af skrivemaskine og skrivemaskinebånd.