Sådan konverteres tegninger til CAD

Computerstøttet design (CAD) er en moderne metode til at tegne. Det har mange fordele i forhold til traditionelle tegnemetoder, herunder hurtig redigering, nem overførsel og næsten universel anvendelse i hele byggebranchen. Imidlertid bruges håndtegninger stadig og er en glimrende repræsentationsform. Disse tegninger skal ofte konverteres til CAD. Selvom denne proces tager noget tid og tanke, burde de fleste mennesker med en forståelse af skala ikke have nogen problemer med konverteringen.

Trin 1

Scan tegningen ved hjælp af en håndholdt eller stationær scanner. Sørg for, at den komplette tegning er scannet, og gem den som en JPG- eller BMP-fil. Du kan importere andre filformater til mange CAD-programmer. JPG- eller BMP-formaterne kan dog importeres i næsten alle applikationer.

Trin 2

Åbn din CAD-applikation, og start en ny tegning. Klik på "Importer" under "Filer" -menuen, og vælg dit scannede tegningsbillede. Placer billedet i CAD-tegningen, men juster ikke skalaen endnu. Et simpelt skaleringsforhold på 1 til 1 er fint.

Trin 3

Vælg værktøjet "Mål" for at måle et element på billedet i CAD-tegningen, hvor du kender de sande dimensioner. For eksempel kan en væg måle 3/4 tomme på den scannede tegning, men væggen er faktisk 8 fod. Skriv disse numre på et ark papir.

Trin 4

Beregn mængden for at skalere den scannede tegning ved at dividere den sande afstand med den målte afstand. Men husk at bruge de samme enheder i divisoren og udbyttet. I eksemplet er den sande længde 8 fod, hvilket er 96 inches; 96 tommer divideret med 3/4 tommer er lig med 128. Dette er skaleringsfaktoren. 128 kan også konverteres til en procentdel ved at flytte decimalen to steder til højre for de programmer, der kræver en procentdel til skalering --- 12.800 procent. Sørg for at bruge den korrekte version til skalering.

Trin 5

Vælg dit scannede billede, og klik på "Skaler". CAD-programmet vil bede dig om at indtaste enten skaleringsfaktoren eller procentdelen. Indtast det relevante nummer, og tryk på "Enter". Tegningen trækkes nu til sin sande skala i CAD-programmet.

Spor den scannede tegning ved hjælp af CAD-værktøjer, såsom "Line", "Arc" og "Rectangle." Det kan også være en god idé at bruge andre værktøjer, såsom "Offset" til at fremstille en nøjagtig tegning. CAD er mere præcis end håndtegning, og fejl vises, når tegningen skaleres i trin 5.