Afslut flere apps på en gang på iPhone og iPad Brug multitouch i iOS 6

Vidste du, at du kan afslutte flere løbende apps samtidigt på en iPhone, iPad eller iPod touch? Takket være multitouch-support kan du faktisk afslutte så mange apps som du kan få fingrene på (bogstaveligt). Her er hvad du skal gøre på en iOS-enhed, der kører versioner 6 eller tidligere:

  1. Dobbeltklik på startknappen for at opkalde procesbakken, og tryk så og hold et hvilket som helst ikon for at få dem til at jiggle
  2. Brug multi-touch til samtidig at trykke på de røde (-) stopknapper for alle apps for at afslutte

Du kan afslutte op til 4 apps ad gangen på en iPhone og iPod touch og op til 8 apps ad gangen på en iPad. Denne begrænsning afhænger af, hvor mange apps der er synlige på skærmen, og derfra er det bare et spørgsmål om at kunne trykke fysisk på alle synlige røde lukkeknapper på samme tid.

Dette er naturligvis ligesom standardmetoden for at afslutte en app i iOS, men takket være multitouch-teknologien gør det lukende grupper af apps hurtigere end nogensinde før. Det kan være lidt udfordrende at trykke tæt sammen på en gruppe, men giv det et par forsøg, og du får hurtigt hænge af det. Hvis du vil lukke alle dine apps, skal du springe gennem proceslinjen og gøre 4 fingerkraner med den ene hånd på samme sted, mens du bruger den anden til at navigere i multitasklinjen.

Der er ikke en måde at tvinge til at afslutte flere apps, men hvis du skal gøre det, vil du bare genstarte enheden, hvilket lukker alt ud, selvom en genstart af de senest anvendte apps vil opretholde en cache for hurtigere adgang end dem, der ikke er blevet lanceret i lang tid.

Dette gælder iOS 6 og tidligere versioner, mens nyere versioner af iOS som 7.0 og 8.0 og derover understøtter et andet multitouch-trick for at afslutte apps fra multitasking-panelet. Du kan lære at afslutte apps i iOS 7 og iOS 8 her.