Hvordan startede Netflix?

Netflix er et populært DVD-udlejningsfirma, der løber via mailen. Ingen sene gebyrer gør dette system meget populært blandt dem, der kan lide at se film efter deres egen tidsplan. Netflix giver også sine brugere mulighed for at streame film på deres computere og Netflix-klare enheder. Ifølge CNN Money har Netflix i 2009 over 8 millioner abonnenter.

Skaberen

Reed Hastings startede Netflix i 1997 efter at have modtaget et forsinkelsesgebyr på $ 40 fra en videoudlejningsbutik. Han begyndte hurtigt at komme med forskellige ideer om, hvordan man opretter en mail-baseret filmudlejningsvirksomhed.

Prøvekørsel

Hastings købte flere cd'er og mailede dem til sig selv. Han fandt, at det kun tog 24 timer, og de ankom uden en ridse.

Starten

Efter en upopulær DVD-leje-idé uden abonnement lancerede Hastings en abonnementstjeneste med en gratis prøveperiode i 1999. Da den første måned var overstået, konverterede kun 20 procent af dem, der begyndte prøven, ikke til den betalte service.

Succes

I 2003 blev Netflix et rentabelt selskab og nåede 1 million abonnenter. Hastings vidste på dette tidspunkt, at virksomheden var en succes.

Anden bølge af Netflix

I 2008 begyndte Netflix at tilbyde øjeblikkelig online streaming af tv-shows og film til deres abonnenter, der har ubegrænsede planer. Siden da har de bragt online streamingfunktioner til blu-ray-afspillere, PS3 og Wii.