Sådan fjerner du en Windows Boot Camp-partition fra en Mac

Boot Camp giver dig mulighed for at dual-boot mellem en Windows-partition og OS X på en Mac. Dobbelopstartede flere operativsystemer er utrolig nyttigt og har mange formål, men hvis du beslutter dig for ikke længere at køre Windows på en Mac, vil du sikkert fjerne Windows Boot Camp-partitionen, så du kan gendanne drevpladsen. Nogle brugere afvikler formatering af Mac-drevet og genopretter fra en Time Machine-backup, men det er ikke nødvendigt, men du kan kun vælge at fjerne Windows Boot Camp-partitionen, mens du beholder OS X uberørt.

Før du begynder, skal du sikkerhedskopiere Mac'en med Time Machine. Dette gør det nemt at genoprette alt i den usædvanlige begivenhed, der går galt. Det er også vigtigt at huske, at dette ikke blot fjerner Windows-installationen, men også filer eller programmer, der blev gemt på Windows-partitionen, så sørg for at sikkerhedskopiere noget kritisk på Windows-siden af ​​ting på forhånd.

Udført sikkerhedskopiering? Great, her er hvordan du fjerner en Boot Camp-partition af Windows 7 eller Windows 8, mens du opretholder den originale Mac OS X-installation:

  1. Hvis du ikke allerede har genstartet Mac'en tilbage i OS X, skal du holde nede Optionstasten og vælge "Macintosh HD" - du kan ikke fjerne Boot Camp-partitionen fra Windows
  2. Åbn appen "Boot Camp Assistant", der findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer / mappe på Mac-harddisken
  3. Klik på "Fortsæt" og markér afkrydsningsfeltet "Installer eller fjern Windows 7 eller nyere version" - sørg for at alle andre muligheder er afkrydsede, og klik derefter på "Fortsæt" igen - ikke sproget kan variere lidt afhængigt af versionen af ​​Boot Camp og OS X
  4. Vælg "Gendan disk til en enkelt Mac OS partition" og klik "Fortsæt" igen
  5. Bekræft ændringerne på skærmbilledet "Gendan disk" og vælg "Gendan" knappen for at starte fjernelsen
  6. Når du er færdig med at fjerne Windows, kan du afslutte Boot Camp Assistant

Dybest set hvad dette gør er at fjerne Windows-partitionen og genpartitionere Mac'en, ligesom du kan gøre fra Disk Utility. Den væsentligste forskel i at gå den pågældende rute alene er, at ved at gå gennem Boot Camp Assistant fjerner den også Boot Camp-hjælpeværktøjerne, der understøtter Windows dual boot og den ledsagende boot loader, der sørger for en renere fjernelsesproces.

Hvis "Installer eller fjern Windows 7 eller nyere version" er gråtonet og afkrydsningsfeltet ikke kan vælges, har du sikkert allerede rodet med partitionstabellen eller ikke installeret de nyeste Boot Camp drivere. Hvis det er tilfældet, skal du blot ændre opstartsvolumenet for at rumme det ledige rum eller fjerne den resterende unødvendige partition fra diskværktøjets skillevægspanel.