Skjul Spotlight Menu-ikonet i Mac OS X

Uanset om du deaktiverer Spotlight eller bare ønsker at reducere menulinjeikonet, kan du skjule Spotlight-ikonet. Her er dog den bedste del; hvis du bare vil skjule Spotlight-menuen, kan du gøre det uden at deaktivere søgefunktionerne fra at fungere i Finder eller med andre apps, der er afhængige af Spotlight-metadataene, hvilket betyder, at ikonet forsvinder, men du vil stadig have de fantastiske søgefunktioner tilgængelig andetsteds. Vi viser dig, hvordan du gemmer Spotlight-menulinjen, vises ikke i Mac OS X fra version 10.7, 10.8, 10.9 og derover. Det tager kun et minut eller deromkring, og selvom det bruger Terminal og kommandolinjen, er det ikke vanskelig at komplicere, så længe du følger instruktionerne.

Skjul Spotlight Menu-ikonet i OS X

For at gentage, deaktiverer ikke Spotlight eller mds, det skjuler kun ikonet fra menulinjen.

Start Terminal fra / Applications / Utilities / og skriv følgende kommandostreng nøjagtigt:

sudo chmod 600 /System/Library/CoreServices/Search.bundle/Contents/MacOS/Search

Hit retur, og så skal du dræbe en proces kaldet "SystemUIServer" for at opdatere menulinjen i OS X og få ændringen i kraft:

killall SystemUIServer

Træk tilbage igen for ændringen træder i kraft, ting vil genopfriske kort. Når du er færdig kan du gå ud af Terminal, hvis du vil.

Hvad du finder, er Spotlight-menuen fjernes øjeblikkeligt som følge af dette, men søgeværnin- gerne, der er indbygget i Finder (og bundet med Spotlights-hastighed og funktionalitet) fungerer stadig som vist på skærmbilledet, der viser vinduet "Søgning på denne Mac", tilgængelig med Command + F:

Vis menuen Spotlight igen

Hvis du får Spotlight-ikonet tilbage, er det et spørgsmål om at få tilladelserne tilbage til deres standardindstilling i OS X. Gå tilbage til Terminal-appen ved at genstarte den fra / Applications / Utilities /, og indtast derefter den nøjagtige kommandosyntax nedenfor:

sudo chmod 755 /System/Library/CoreServices/Search.bundle/Contents/MacOS/Search

Tryk på returnøglen, og følg derefter dette ved at dræbe SystemUIServer-processen igen:

killall SystemUIServer

Systemmenulinjen opdateres, og Spotlight-menuen vises igen som sådan:

Dette er blevet testet og bekræftet for at fungere i OS X Lion 10.7 og OS X Mountain Lion 10.8 og videre gennem OS X Mavericks 10.9, og formodentlig vil også videreføre til fremtidige udgivelser af OS X.

Takket være Juan for spidsen tilbage i vores kommentarer, god ide!