Sådan brænder du Apple OS X Leopard 10.5 på et enkelt lag

Det er en smart idé at oprette en sikkerhedskopi af dit operativsystem, hvis de originale dvd'er nogensinde går tabt, går i stykker eller beskadiges. Desværre passer OS X Leopard på mere end 7 GB ikke til en enkeltlags DVD. Hvis du ikke har en dobbeltlags DVD-brænder, kan du stadig oprette en DVD-sikkerhedskopi. Du bliver dog nødt til at fjerne nogle af de unødvendige filer, der optager plads, såsom de ekstra sprogpakker og printerdrivere.

Trin 1

Indsæt din OS X Leopard installationsdisk, og start programmet Disc Utility.

Trin 2

Træk DVD-ikonet fra skrivebordet til venstre rude i Disc Utility.

Trin 3

Opret et nyt diskbillede ved at vælge ikonet "Nyt billede" øverst i menulinjen Disc Utility. Gem det nye diskbillede på skrivebordet. Du kan navngive diskbilledet, hvad du vil, men for indstillingerne skal du indstille størrelsen til “8.0 GB (DVD + R DL)” og kryptering og format til henholdsvis “Ingen” og “Sparse diskbillede”.

Trin 4

Når det nye diskbillede er oprettet, skal du montere diskbilledet ved at dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet. Det vises i venstre rude i Disc Utility.

Trin 5

I diskværktøjet skal du vælge fanen "Gendan". Træk Leopard DVD-ikonet i feltet "Kilde", og træk det diskbillede, du for nylig har oprettet, i feltet "Destination". Klik på knappen "Gendan", og vent på, at processen er afsluttet.

Trin 6

Slet de unødvendige filer. Åbn det nyoprettede monterede diskbillede i finderen. Start med at slette mappen "Xcode Tools" fra rodmappen.

Trin 7

Udforsk pakkerne i installationsmappen. Højreklik på "Installer Mac OS X" og vælg "vis pakker" i den kontekstmenu. Derfra kan du slette de yderligere sprogpakker og printerdrivere, der er mærket som "[PrinterCompany] PrinterDrivers.pkg."

Trin 8

Tøm papirkurven, og skub det diskbillede, du oprettede, ud.

Trin 9

Start Disc Utility igen, og opret et nyt nyt diskbillede ved at vælge knappen "Nyt billede". I den nye billeddialogboks kan du navngive billedet, hvad du vil, og vælge en passende destination. For indstillingerne skal krypteringen holdes på "Ingen" og formatet til "Sparse Disc Image", men indstil størrelsen til "4,7 GB (DVD-R / DVD-RAM)" og vælg derefter "Opret".

Trin 10

I Disc Utility skal du vælge fanen "Gendan" og trække det diskbillede, du lige har oprettet, i destinationsfeltet. Træk det diskbillede, der har dine ændrede installationsfiler, i kildefeltet. Vælg derefter "Gendan".

Når processen er afsluttet, skal du fremhæve det diskbillede, der lige blev oprettet. Indsæt en tom DVD, og ​​vælg ikonet "Brænd" i topmenuen.