Er der en måde at holde din computer på under strømafbrydelse?

Strømafbrydelser kan forårsage alvorlige problemer for din computer. Hvis strømmen pludselig går af, mens du arbejder, kan du miste værdifulde data, men problemet kan let være dybere end det. Din computers operativsystem skal altid lukkes ved hjælp af den korrekte procedure for at undgå beskadigelse af systemfiler. Du kan holde din computer kørende i det mindste længe nok til at spare arbejde og lukke den ordentligt under en strømafbrydelse ved hjælp af en uafbrydelig strømforsyning (UPS). En UPS har et stort batteri, der giver backup-strøm til din computer, når der opstår et afbrydelse.

UPS-brug

En afbrydelig strømforsyning bruges på omtrent samme måde som enhver strømskinne eller overspændingsbeskytter. Sæt det i stikkontakten, og sæt derefter komponenterne, som det beskytter, i de tilgængelige stikkontakter på UPS'en. Nogle stikkontakter på UPS'en giver både backup af batteri og overspændingsbeskyttelse. Disse skal bruges til din pc, skærm og måske en eller to andre enheder, du vil beskytte mod pludseligt strømafbrydelse. Yderligere slots kan være tilgængelige, der kun giver overspændingsbeskyttelse uden batteribackup, og der findes normalt et telefonstik eller to til overspændingsbeskyttelse. Hvis strømmen går tabt, fortsætter UPS med at drive din computer så længe som muligt med den tilgængelige batterikapacitet. Dette kan kun vare et par minutter. Jo flere enheder det forventes at sikkerhedskopiere, jo mindre tid kan det yde support.

Overvejelser

En UPS er generelt beregnet til at holde strømmen kørende længe nok til at give dig mulighed for at lukke computeren sikkert og ikke køre dit computerudstyr i længere tid. Når du vælger en UPS, skal du overveje, hvilke enheder du vil understøtte med batteribackup under strømafbrydelse, og vælg en UPS med tilstrækkelig kapacitet til at bære dem. En grundlæggende belastning er computeren og skærmen, så du kan lukke systemet ned på en ordnet måde. Du skal også huske, at UPS-batteriet typisk er et forseglet blybatteri (SLA) og mister noget kapacitet med hver afladnings- / opladningscyklus.

Tilgængelige funktioner

Et bredt udvalg af UPS-modeller er tilgængelige med forskellige kapaciteter og funktioner. Jo længere du forventer, at UPS får strøm til dit udstyr, jo mere kapacitet har du brug for, og jo dyrere UPS. Producenter af uafbrydelig strømforsyning leverer ofte gratis onlineværktøjer, der giver dig mulighed for at bestemme, hvor meget udstyr du skal understøtte, og hvor længe, ​​så du kan overveje modeller med en passende kapacitet.

Mens nogle UPS-enheder simpelthen leverer backup-strøm, indeholder andre understøttende software til interface til din computer for at rapportere UPS-status og automatisk lukke computeren sikkert, når batteriopladningen er ved at løbe tør.

Henstilling

Køb en UPS med tilstrækkelig kapacitet til at understøtte dit mest vigtige computerudstyr længe nok til en ordnet nedlukning. Hvis du vil have mere kapacitet til at fortsætte med at arbejde, vil det være dyrt. Hvis du mener, at eventuelle afbrydelser vil være korte, vil billige UPS-enheder rettet mod det generelle forbrugermarked sandsynligvis imødekomme dine behov. I mere usædvanlige situationer, hvor strømafbrydelser sandsynligvis vil være hyppige og udvidede, og du vil bruge dit udstyr, skal du overveje at bruge flere avancerede UPS-produkter, måske understøttet af brændstofdrevne backupgeneratorer.